Antena 3 CNN Meteo Furtuna Isha aduce un nou val de ninsori puternice în România! Zonele cele mai afectate

Furtuna Isha aduce un nou val de ninsori puternice în România! Zonele cele mai afectate

Furtuna Isha aduce un nou val de ninsori puternice și ger în România.

de Laura Dinu    |    26 Ian 2024   •   07:51

Finalul săptămânii vine cu vreme rece la noi în țară. În nordul, centrul și nord-estul țării, se conturează un nou episod de iarnă, care ar fi chiar ultimul înaintea unei perioade mai calde, cu temperaturi de primăvară în multe regiuni.

Potrivit meteorologilor, ninsorile revin în special în nord, centru și nord-est, iar temperaturile scad semnificativ în cea mai mare parte a țării. 

De asemenea, se anunță vânt puternic, care va contribui la accentuarea senzației de frig.

Vineri, 26 ianuarie

Ziua de vineri începe cu o răcire a vremii și precipitații slabe în nord, centru și est. În nord, acestea vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, în timp ce în est și sud-est se vor înregistra și ploi.

În Moldova și sud-vestul Olteniei, precum și local în Transilvania, vântul va fi destul de puternic, cu rafale de 50 - 60 km/h, iar în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1800 m, vor fi rafale de 80 - 100 km/h, însoțite de ninsori viscolite. Temperaturile maxime vor oscila între 0 și 9°C, cele mai scăzute fiind în Maramureș, Bucovina și estul Transilvaniei, iar cele mai ridicate în sudul Munteniei și al Olteniei.

Sâmbătă, 27 ianuarie

În noaptea de vineri spre sâmbătă, un front atmosferic va traversa țara, aducând un nou val de precipitații. În Maramureș, Transilvania, nordul și centrul Moldovei vor predomina ninsorile, cu depuneri de zăpadă, în timp ce în alte regiuni vor fi ploi și precipitații mixte.

În Oltenia însă, se așteaptă o vreme frumoasă, cu temperaturi locale de până la 9 - 12°C. În restul țării, inclusiv în nord, centru, nord-est și sud-est, temperaturile vor fi mai scăzute, între 0 și 5°C. Din cauza vântului puternic, temperaturile resimțite vor fi mai scăzute în întreaga țară.

Duminică, 28 ianuarie

Duminică dimineața, se anunță ninsori slabe în unele zone din estul țării, iar mai târziu doar la munte.

Oltenia va înregistra din nou cele mai ridicate temperaturi, atingând 7 - 10°C, în timp ce nordul Moldovei și estul Transilvaniei vor avea temperaturi cuprinse între 0 și 2°C. În restul țării, temperaturile vor oscila între 2 și 7°C.

De duminică, presiunea atmosferică va crește, aducând o vreme mai caldă în prima parte a săptămânii următoare. Nopțile vor fi reci și înghețate, dar zilele vor fi însorite și destul de calde pentru această perioadă a anului, scrie meteoradar.ro.

Vremea începe să se încălzească

Meteorologii de la Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) anunță vânt puternic și ninsori la noi în ţară, în perioada următoare, deși temperaturile încep să crească ușor după zilele geroase.

"Acest lucru va imprima un aspect vântos al vremii în mare parte a Europei în următoarele zile, inclusiv în țara noastră. Așteptăm ca  vineri să fie zile cu mai mult vânt și cu precipitații.

Sub influența acestor furtuni, care activează mai ales în partea de nord și nord-vest a Europei, vor fi și la noi episoade cu precipitații. 

Citeşte şiUn nou episod de iarnă puternică. Elena Mateescu, directorul ANM: "Senzația de rece va fi mult amplificată" 

La munte, dar și în zonele mai joase din regiunile nordice și centrale ale țării vor fi ninsori. 

Chiar și în regiunile vestice vor fi episoade cu precipitații mixte, mai spre ninsoare. Va fi așa vineri, poate și sâmbătă.

Nu este ceva neobișnuit pentru luna ianuarie, dar poate mai neobișnuit este faptul că asistăm foarte des în această lună la schimbări în evoluția vremii", a explicat Florinela Georgescu, director executiv al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo Furtuna Isha ninsori
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close