Antena 3 CNN Meteo Furtuna Patricia loveşte Europa, inclusiv România, cu temperaturi scăzute, vânt de până la 100 de km/h şi ploi

Furtuna Patricia loveşte Europa, inclusiv România, cu temperaturi scăzute, vânt de până la 100 de km/h şi ploi

O furtună extrem de puternică, denumită de meteorologi Patricia, aduce fenomene meteo extreme în Europa, inclusiv în România.

Furtuna Patricia loveşte Europa, inclusiv România, cu temperaturi scăzute, vânt de până la 100 de km/h şi ploi
Sursa foto: Profimedia Images
de Alin Tarnovschi    |    03 Aug 2023   •   11:10

Furtuna Patricia aduce, potrivit meteorologilor, rafale de peste 100 de km/h, temperaturi în scădere, precum şi alte fenomene meteo extreme.

Specialiştii au emis deja avertizări cod roşu şi portocaliu în Germania, cod portocaliu de furtuni în nordul Italiei, Slovenia şi vestul Ungariei, dar şi cod galben de vânt şi furtuni în Franţa, Elveţia şi Belgia.

De asemenea, un val de caniculă loveşte estul şi sud-estul Europei. În Serbia a fost emis deja o avertizare de cod roşu, iar în Bulgaria, Ungaria şi Grecia a fost emisă o avertizare meteo de cod portocaliu.

Harta zonelor lovite de furtuna Patricia arată că şi regiuni din România vor fi sub incidenţa unor fenomene meteo extreme. Potrivit hărţii, furtuni puternice, dar şi valul de caniculă, se vor înregistra în partea de sud a ţării, precum şi în vest, dar şi în sud-est.

Furtuna Patricia loveşte Europa, inclusiv România, cu temperaturi scăzute, vânt de până la 100 de km/h şi ploi

Avertizări meteo cod portocaliu şi cod galben în toată România

Meteorologii ANM au emis o avertizare meteo cod portocaliu și cod galben de caniculă pentru București și mai multe județe din țară, pentru ziua de vineri, 4 august 2023.

Canicula se va intensifica în Crișana și Banat unde se vor înregistra temperaturi maxime de 37...39 de grade, precum și în jumătatea de sud a Olteniei și a Munteniei unde vor fi temperaturi maxime de 39...41 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile minime se vor situa între 19 și 25 de grade.

×
Subiecte în articol: furtuna fenomene meteo extreme
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close