Antena 3 CNN Meteo Furtunile care au provocat dezastru în Europa ajung și în România. Alina Șerban, mesaj de atenționare meteorologică

Furtunile care au provocat dezastru în Europa ajung și în România. Alina Șerban, mesaj de atenționare meteorologică

Ciclonul care a făcut prăpăd în vestul Europei ajunge și în România, afectând mai multe zone.

Furtunile care au provocat dezastru în Europa ajung și în România. Alina Șerban, mesaj de atenționare meteorologică
Sursa foto: Captură Antena 3 CNN I Profi Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Sep 2023   •   17:08

Meteorologul Alina Șerban a emis avertismente meteorologice de cod galben pentru mai multe regiuni din țară, întrucât s-au înregistrat fenomene specifice instabilității atmosferice.

"La momentul acesta ne aflăm deja sub incidența unui mesaj de atenționare meteorologică de cod galben pentru partea de vest și de nord-vest a țării, acolo unde sunt în desfășurare fenomene specifice instabilității atmosferice, respectiv averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu rafale ce pot atinge 50, 60 de kilometri pe oră.

Izolat chiar căderi de grindină și vijelii.

În aceste condiții și cantitățile de apă vor fi mai însemnate, peste 20-25 litri pe metrul pătrat, iar acolo unde sistemele vor staționa este foarte posibil să se acumuleze peste 40-50 litri pe metrul pătrat.

Citește și: Avertizare meteo ANM imediată! Cod portocaliu de grindină, vijelii și ploi torenţiale. Lista localităţilor afectate

Astfel de fenomene vor fi prezente în partea de vest și nord vest a teritoriului și pe parcursul serii și al nopții.

Vineri, aceste fenomene se vor muta în celelalte regiuni cu precădere în centru și în sud, unde vom aștepta instabilitate atmosferică mai accentuată după amiaza.

Din nou, averse torențiale, descărcări electrice și cantități mai însemnate de apă.

Toate acestea datorate unui front atmosferic care determină și o scădere a valorilor termice", a spus Alina Șerban, meteorolog ANM, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo Alina Şerban ANM
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close