Antena 3 CNN Meteo A venit iarna în România! S-a așternut zăpada în mai multe zone din țară | Prognoza meteo pentru începutul lunii decembrie

A venit iarna în România! S-a așternut zăpada în mai multe zone din țară | Prognoza meteo pentru începutul lunii decembrie

A venit iarna în România! În zonele de munte stratul de zăpadă depășește deja 6 centimetri. Florinela Georgescu, director executiv ANM, ne spune cum va fi vremea la începutul lunii decembrie.

A venit iarna în România! S-a așternut zăpada în mai multe zone din țară | Prognoza meteo pentru începutul lunii decembrie
Sursa foto: Facebook/ Sergiu Olteanu
de Andreea Ştefan    |    11 Noi 2022   •   18:20

”Au fost și ani în care în acest moment am fi avut un strat mult mai consistent. Zăpada aceasta nu este una cu viitor, pentru că episodul cu precipitații se va încheia mâine. 

Posibil să mai ningă slab la munte pe parcursul acestei nopți, poate și mâine, în prima parte a zilei, și la fel și ploile, și ele treptat vor înceta. Mâine mai așteptăm să plouă slab doar în partea de sud a teritoriului.

A fost aspect de iarnă în zona montană cea mai înaltă, dar pentru următoarele zile așteptăm o ameliorare din acest punct de vedere, chiar și o ușoară creștere a valorilor de temperatură.

Nopțile vor rămâne însă destul de reci, mai ales în zonele depresionare și probabil mâine noapte va fi cel mai rece, pentru că în condițiile în care așteptăm un cer degajat, probabil că în depresiuni vor fi și temperaturi sub  -2... -4 grade, dar toate aceste temperaturi despre care vorbim sunt apropiate de normalul perioadei până la urmă.

De altfel, tendința pentru următoarele 4 săptămâni este aceea de a avea un regim al temperaturilor în general apropiat de normal, cu posibilitatea ca pe partea de est a teritoriului să fie ușor mai rece, sub influența maselor de aer dinspre estul extrem al Europei.

Este greu de dat o prognoză în detaliu pentru începutul lunii decembrie, dar există condițiile (n.r. - să ningă și în alte zone ale țării, nu doar la munte), pentru că vă vorbeam despre un regim de vreme pe care le așteptăm apropiat de firesc. Există condiții ca măcar în zonele înalte, luna decembrie sau începutul lunii decembrie să aducă un strat ceva mai consistent”, a declarat la Antena 3 CNN Florinela Georgescu, director executiv ANM.

×
Subiecte în articol: meteo iarnă zapada
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close