Antena 3 CNN Meteo Lapoviță și ninsoare în România, din acest weekend! Temperaturile scad brusc

Lapoviță și ninsoare în România, din acest weekend! Temperaturile scad brusc

Meteorologii anunță lapoviță și ninsoare începând din acest weekend, în România.

Lapoviță și ninsoare în România, din acest weekend! Temperaturile scad brusc
Sursa foto: pexels
de Laura Dinu    |    16 Noi 2022   •   16:07

Meteorologii anunță că, în acest weekend, vor apărea primele semne de iarnă, în special în nord, nord-est, depresiuni și la munte. Astfel, revin ploile pe arii extinse, lapovița și ninsoarea, iar frigul va fi accentuat de rafalele de vânt. La munte se va depune strat de zăpadă, iar viscolul va fi intens.   

O masă de aer rece va acoperi România joi, începând din Câmpia Rusiei. Astfel, vremea va deveni extrem de rece în nordul Moldovei, Maramureș, estul Transilvaniei și în regiunile montane. Cerul va avea înnorări şi, mai ales din a doua parte a zilei, dinspre sud-vest, aria precipitațiilor va fi în extindere și va cuprinde treptat cea mai mare parte a țării.   

În toată țara vor fi ploi, însă în zona de munte, în special la altitudini mari, va ninge, iar în Moldova și în depresiunile din estul Transilvaniei, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare. În aceste regiuni există și riscul depunerii de polei. 

Pe alocuri, în sud-vest se vor înregistra cantități de apă însemnate. 

Vântul va prezenta intensificări la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 80...90 km/h, iar noaptea local şi temporar şi în zonele joase de relief, în general cu viteze de peste 45...55 km/h. Ca urmare a intensificărilor de vânt și valorile resimțite de corpul uman vor fi mult mai scăzute comparativ cu temperaturile înregistrate în mod oficial în termometre, scrie observatornews.ro.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 şi 15 grade Celsius, cu cele mai scăzute valori în nordul Moldovei și estul Transilvaniei. Nopțile vor fi din ce în ce mai reci cu minime cuprinse între -4...-3 grade în nordul Moldovei şi 12...13 grade pe litoral. 

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close