Antena 3 CNN Meteo Ninge puternic în București! Temperaturile scad brusc

Ninge puternic în București! Temperaturile scad brusc

Ninge ca în povești în Capitală.

de Laura Dinu    |    29 Mar 2023   •   12:39

În ciuda faptului că suntem deja la sfârșit de martie, se pare că iarna nu se dă bătută. La această oră ninge ca în povești în București, dar și pe Autostrada Soarelui. 

Mai multi cititori antena3.ro ne-au trimis imagini filmate în diverse zone ale Capitalei, în care se pot observa fulgii mari de nea. 

Meteorologii au emis o prognoză specială pentru București. Potrivit acestora, vremea va fi rece până joi dimineață, iar temperaturile vor scădea până la -5 grade.

De miercuri până joi la ora 9.00, vremea se va mențin rece. Cerul va fi temporar noros și probabilitatea de ploaie redusă. Vântul va prezenta intensificări pe parcursul zilei, apoi va slăbi în intensitate.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de -3...-1 grad, mai scăzută în zona preorășenească până în jurul a -5 grade. Noaptea se va produce brumă.

Ninge puternic însă și pe Autostrada Soarelui. 

29 Martie 2023-Ninge pe Autostrada Soarelui.

Publicată de Albu Dănuț Lmp pe Marţi, 28 martie 2023

Marți dimineața, centrul Infotrafic anunța că circulația pe mai multe drumuri din țară se desfășoară în condiții de carosabil umed și temperaturi negative.

”Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare, carosabilul fiind umed și temperaturile negative, pe mai multe artere rutiere din județele Covasna, Gorj, Maramureș și Prahova. Nu sunt impuse restricții de trafic și se acționează cu utilaje pentru deszăpezire.

Pe autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești se circulă preponderent pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună, temperaturi negative și valori normale de trafic.

Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale și să folosească luminile de ceață dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen. Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă”, transmitea Infotrafic în această dimineață.

 

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close