Antena 3 CNN Meteo Vin ploile în România! Vremea se schimbă din nou în toată țara

Vin ploile în România! Vremea se schimbă din nou în toată țara

Meteorologii anunță ploi în România, după două zile în care temperaturile cresc simțitor.

Vin ploile în România! Vremea se schimbă din nou în toată țara
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    13 Apr 2023   •   11:38

Un front atmosferic va aduce în unele zone averse de ploaie, însoțite, pe alocuri, de vijelii și descărcări electrice. Vineri, 14 aprilie, frontul va traversa jumătatea vestică a României, în timp ce sâmbătă, 15 aprilie, aversele vor avea un caracter local. 

Deși în ultimele zile înainte de Paște vremea va fi caldă și destul de însorită, cu maxime de până la 25 de grade în sudul țării, pasajul unui front va crește, temporar, gradul de instabilitate atmosferică. 

În Banat și Oltenia, cerul se va înnora încă de vineri dimineață, iar în regiunile vestice câteva aversa mai slabe sunt posibile și în prima parte a zilei. După prânz, frontul va traversa rapid jumătatea vestică a țării, dinspre sud-vest. 

Datorită vitezei rapide de deplasare a frontului, ploile nu vor dura foarte mult, însă vor avea o intensitate ridicată în unele zone. Local, acestea vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat cu aspect de vijelie, scrie meteoradar.ro.

Citește și: Vremea de Paște 2023. Vești proaste de la ANM | Anunț despre 1 mai

Sâmbătă, 15 aprilie, nu va ploua pe suprafețe foarte extinse, dar local, atât în regiunile vestice, cât și în estul României, vor fi din nou condiții favorabile pentru producerea averselor de ploaie și furtunilor. 

Cantitățile de apă vor atinge 15 - 30 l/mp în unele zone, mai ales în vestul și nordul țării, în timp ce în sud cele mai mari cantități sunt așteptate în nordul Olteniei și Munteniei. Totuși, vor fi zone, îndeosebi în centru, sud și est, în care va ploua mult mai puțin sau nu se vor înregistra deloc precipitații. 

Această situație se datorează mult și reliefului complex din țara noastră, mai ales a munților, care favorizează intensificarea precipitațiilor în unele zone, în timp ce în altele apar mișcări descendente ale aerului, care duc la destrămarea sistemelor noroase. 

Directorul ANM a anunțat câte grade vor fi în ziua de Paște

”Este posibil ca duminică, 16 aprilie, cel puțin din punct de vedere termic, să consemnăm valori la scara întregii țări de până la 20...21 de grade, cu cele mai ridicate valori în partea de vest și sud a țării, inclusiv în Capitală vor fi 19...20 de grade”, a anunțat directorul ANM, marți, la Antena 3 CNN. 

"Ploile sunt de scurtă durată, nu în cantități însemnate cantitativ, așa cum se întâmplă în prezent", a mai spus Elena Mateescu

”Dacă joi vom consemna maxime de 12 până la 21 de grade, 18...19 grade în Capitală, vineri deja vorbim de o creștere, 14...23 de grade, cu 20...22 de grade în București.  

Sâmbătă spre duminică, în noaptea de Înviere, pozitive în toată țara, între 3 până la 10 grade, cu 8...9 în Capitală, iar maxima zilei de sâmbătă, 16...19 grade, cu 20...21 în Capitală”, a mai spus Elena Mateescu la Antena 3 CNN.  

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close