Antena 3 CNN Meteo Ploi și vijelii în București, în orele următoare! Cum va fi vremea în noaptea de Înviere

Ploi și vijelii în București, în orele următoare! Cum va fi vremea în noaptea de Înviere

Vremea va fi, vineri, mai caldă decât în mod normal pentru această dată, în București, cu maximă de 24 de grade. După orele amiezii, vor fi perioade cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelie.

Ploi și vijelii în București, în orele următoare! Cum va fi vremea în noaptea de Înviere
Sursa foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    14 Apr 2023   •   10:19

Potrivit prognozei speciale emisă vineri de Administrația Națională de Meteorologie pentru București, între orele 12.00 - 23.00 vremea va deveni mai caldă decât în mod normal la această dată, cu o maximă termică de 22 - 24 de grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate după orele amiezii, când vor fi perioade cu descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie (rafale de peste 55...60 km/h) și averse (cantități de apă posibil în jurul a 15 l/mp).

”În noaptea de Înviere vremea va fi caldă, luând în considerare temperaturile minime pozitive din toată țara, cu valori care se vor situa, în general, până la 10 grade, cu o minimă pozitivă și în Capitală. Vorbim de 6 grade Celsius.  

Ziua de duminică, de asemenea, va aduce o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, cu valori de temperaturi la nivelul maximelor de până la 21 de grade. 

Începând de după-amiază, vor fi posibile înnorări temporar accentuate, perioadă în care să consemnăm averse în special în zonele sudice, estice, centrale ale țării.

Până atunci însă, mai ales ziua de mâine, aduce o vreme deosebit de caldă, cu maxime care se vor apropia de pragul unei zile de vară, posibil și în capitală 24 de grade Celsius, maxime la scara întregii țări între 14 și 23 de grade, în partea de sud, sud-est a țării 24 de grade.  

În același timp vorbim și de înnorări temporar accentuate, pe arii relativ extinse, averse, descărcări electrice, în special în partea de vest, sud, sud-est a țării, apoi și în celelalte regiuni, iar pe parcursul averselor acestea vor fi însoțite posibil și de descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce pot lua local aspect de vijelie și căderi de grindină, iar izolat cantitățile de apă vor putea depăși 25...30 l/mp”, a explicat directorul ANM, Elena Mateescu, pentru Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo București
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close