Antena 3 CNN Meteo Temperaturile coboară până la 0 grade în unele zone ale țării! Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Temperaturile coboară până la 0 grade în unele zone ale țării! Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Vremea prognozată până pe 25 septembrie va fi oscilantă, cu perioade în care temperaturile vor fi apropiate de cele normale, dar şi cu episoade de răcire și încălzire. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în zilele de 17 și 18 septembrie.

Temperaturile coboară până la 0 grade în unele zone ale țării! Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    12 Sep 2022   •   12:36

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat luni prognoza meteo pentru perioada 12 - 25 septembrie.

Prognoza meteo în Banat

În primele două zile ale intervalului se vor înregistra valori termice în general în jurul mediilor climatologice ale perioadei, respectiv o medie a maximelor de 22...24 de grade și minime de 10...12 grade. Încălzirea care se va produce la mijlocul săptămânii (14 – 16 septembrie) va însemna pentru această regiune atingerea unor maxime în medie de 28...30 de grade și minime de 15...16 grade. După acest interval vremea se va răci semnificativ, urmând să devină răcoroasă, cu medii ale valorilor maxime de numai 16...18 grade și minime în jurul a 6 grade. Totuși spre finalul celor două săptămâni de prognoză se întrevede o nouă încălzire, astfel că temperaturile maxime estimate ar putea depăși 20...22 de grade, iar cele minime vor atinge o medie de 10 grade. Probabilitatea pentru averse mai frecvente și însemnate cantitativ va fi ridicată între 15 şi 17 septembrie, dar ploi slabe, cu caracter temporar și pe arii restrânse, vor fi posibile și în a doua săptămână de prognoză.

Prognoza meteo în Crișana

În primele două zile ale intervalului la nivelul regiunii maximele termice vor fi de 20...22 de grade, iar cele minime de 9...11 grade. Încălzirea ce va urma în zilele de la mijlocul săptămânii (14 – 16 septembrie) va însemna pentru această regiune atingerea unor maxime în medie de 25...27 de grade și minime de 14...15 grade. Răcirea vremii va fi semnificativă îndeosebi în perioada 18 – 22 septembrie, când valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, respectiv o medie a maximelor de 15...17 grade și minime în jurul a 6 grade. Spre finalul celor două săptămâni de prognoză se întrevede o nouă încălzire, astfel că temperaturile maxime estimate ar putea depăși 20...22 de grade, iar cele minime vor atinge o medie de 10 grade. Probabilitatea pentru averse mai frecvente și însemnate cantitativ va fi ridicată între 15 şi 17 septembrie. Ploi slabe se vor semnala pe arii restrânse și în a doua săptămână de prognoză.

Prognoza meteo în Transilvania

Intervalul va debuta cu o medie regională a temperaturilor maxime de 18...19 grade și de 6...8 grade pentru cele minime, caracterizând o vreme răcoroasă. În perioada 14 - 16 septembrie vremea se va încălzi, astfel temperaturile diurne vor ajunge la medii de 24...25 de grade, iar cele nocturne la medii de 12...14 grade. Ulterior, răcirea vremii va fi treptată dar semnificativă, astfel că media maximelor va scădea la 14 grade, iar a celor minime la 3...4 grade. Spre finalul intervalului se va încălzi din nou, până spre maxime termice în jurul a 20 de grade și minime de 6...8 grade.
Probabilitatea pentru averse, izolat însemnate cantitativ, va fi ridicată între 15 şi 18 septembrie. Ploi slabe se vor semnala local și temporar și în restul intervalului.

Prognoza meteo în Maramureș

În perioada celor două săptămâni de prognoză vor fi alternanțe termice importante. În primele două zile, media regională a temperaturilor maxime va fi de 18...19 grade și de 8...10 grade pentru cele minime, caracterizând o vreme răcoroasă. Ulterior temperaturile diurne vor ajunge la medii de 22...24 de grade, iar cele nocturne în creștere semnificativă la medii de 14...16 grade. Ulterior, răcirea vremii va fi treptată dar semnificativă, astfel că media maximelor va scădea la 14 grade, iar a celor minime la 4...6 grade. Spre finalul intervalului se va încălzi din nou, până spre maxime termice în jurul a 20 de grade și minime în jur de 8 grade. Probabilitatea pentru averse, izolat însemnate cantitativ, va fi ridicată între 15 şi 18 septembrie. Ploi slabe se vor semnala local și temporar și în restul intervalului.

Prognoza meteo în Moldova

În primele două zile vremea va fi răcoroasă, cu o medie a maximelor de 18...19 grade și a minimelor în jurul a 10 grade, dar în perioada 14-16 septembrie vremea se va încălzi semnificativ, astfel temperaturile diurne vor ajunge la medii de 26...28 de grade, iar cele nocturne la medii de 14...16 grade. Cea de-a doua săptămână va debuta tot cu o vreme răcoroasă cu medii ale maximelor ce vor scădea până spre 16 grade și minime de 6...7 grade, însă după 22 septembrie se va încălzi din nou (maxime în medie de 20...22 de grade și minime de 8...9 grade). Pe parcursul celor două săptămâni vor fi intervale în care local și temporar va ploua. Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse și cantități de apă însemnate va fi mai ridicată în 17 și 18 septembrie.

Prognoza meteo în Dobrogea

În primele zile ale intervalului valorile termice maxime vor oscila între 21 și 24 de grade, iar minimele se vor situa în general între 13 și 16 grade. În perioada 15 - 17 septembrie vremea va deveni caldă pentru mijlocul lunii septembrie, astfel încât temperaturile maxime vor ajunge la medii de 28...30 de grade, iar cele minime vor fi în jur de 18 grade. Ulterior, răcirea vremii va fi treptată dar semnificativă, astfel că în a doua săptămână de prognoză, media maximelor va fi de 18...19 grade, iar a celor minime la 10...12 grade. Trecător va mai ploua în primele două zile ale intervalului, însă probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse va fi mai ridicată în zilele de 17 și 18 septembrie.

Prognoza meteo în Muntenia

În primele zile (12-14 septembrie) valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei; media maximelor va fi în jurul a 24 de grade, iar cea a minimelor de 10...13 grade. În 15 și 16 septembrie vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a regiunii, astfel că media maximelor va atinge 30...32 de grade, iar minimele vor fi în general de 15...17 grade. Ulterior, răcirea vremii va fi treptată dar semnificativă, astfel în perioada 19-22 septembrie, media regională a maximelor va scădea spre 18...20 de grade, iar a celor minime la 7...8 grade. Spre finalul intervalului se întrevede o încălzire ușoară, până spre maxime termice în jurul a 22 de grade și minime de 10 grade. Trecător va mai ploua în primele două zile ale intervalului, însă probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse va fi mai ridicată în zilele de 17 și 18 septembrie.

Prognoza meteo în Oltenia

În primele zile ale intervalului se vor înregistra valori termice în general în jurul mediilor climatologice ale perioadei, respectiv o medie a maximelor de 24...25 de grade și minime de 10...12 grade. La mijlocul săptămânii (15 – 16 septembrie) vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a regiunii, cu maxime în jurul a 30 de grade și minime de 15...17 grade. După acest interval vremea se va răci trepat, dar semnificativ, urmând să devină răcoroasă în perioada 19-22 septembrie, când media regională a temperaturilor maxime va fi de 17...18 grade, iar a celor minime de 7...8 grade. Spre finalul celor două săptămâni de prognoză se estimează o încălzire ușoară, spre o medie a maximelor în jurul a 22 de grade și minime de 10 grade. Probabilitatea pentru ploi, posibil însemnate cantitativ, va fi ridicată între 16 şi 18 septembrie, dar ploi slabe, cu caracter temporar și pe arii restrânse, vor fi posibile și la începutul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Prognoza meteo la munte

Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit la începutul intervalului (12 și 13 septembrie), când media maximelor va fi în jurul valorii de 10 grade, iar cea a minimelor de 3...4 grade. În perioada 14-16 septembrie încălzirea vremii va fi semnificativă, astfel că media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă va fi de 17...18 grade, iar a celor minime de 8...10 grade. Din 17 septembrie valorile termice vor fi tot mai scăzute de la o zi la alta, urmând să se atingă maxime de numai 6 grade și minime în jur de 0 grade. Spre finalul celor două săptămâni, temperatura va mai crește ușor, la maxime în jurul a 10...12 grade și minime de 2...4 grade. Local și temporar vor fi ploi pe tot parcursul intervalului de referință. Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse și cantități de apă însemnate va fi mai ridicată în perioada 15 – 18 septembrie.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close