Antena 3 CNN Meteo Vine frigul în toată țara! Unde va ninge astăzi

Vine frigul în toată țara! Unde va ninge astăzi

Joi va fi frig în toată țara, anunță meteorologii, iar în unele zone va ninge.

Vine frigul în toată țara! Unde va ninge astăzi
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    13 Oct 2022   •   10:51

Prognoza meteo în țară

În această dimineață, cerul este variabil în sud-estul țării şi mai mult noros în rest. Local în centrul şi estul teritoriului şi izolat în rest plouă slab.Vântul suflă slab şi moderat. La ora 9 erau valori termice cuprinse între 6 grade la Întorsura Buzăului şi 17 grade la Sulina. Pe arii restrânse în Crişana este ceață. 
 
Astăzi, valorile termice se vor situa sub mediile caracteristice perioadei în nord-est şi vor fi apropiate de acestea în restul ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări, ploi şi izolat descărcări electrice în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, în cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania şi izolat în rest. La altitudini foarte mari vor fi posibile precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 şi 21 de grade. În primele ore din interval, în zonele joase de relief, pe arii restrânse va mai fi ceață. 

Prognoza meteo în București

La această oră, cerul este variabil, iar vântul suflă slab. La ora 9 erau 8 grade la Băneasa, 10 grade la Afumaţi şi 11 grade la Filaret. 
 
Astăzi, vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 19...21 de grade. 

Prima prognoză meteo pentru iarna 2022-2023 în Europa. Regiunile unde gerul va crea mari probleme

Meteorologii Accuweather au emis prognoza meteo pentru iarna 2022-2023. Iată care vor fi cele mai afectate regiuni de ger și temperaturi scăzute.

Pe măsură ce Europa continuă să se confrunte cu o criză energetică, meteorologii AccuWeather au care sunt regiunile din Europa care vor avea cele mai dure condiții în această iarnă și ce zone ar putea fi scutite de cele mai grave impacturi meteorologice.

În acest sezon de iarnă, experții spun că modelul general va fi influențat în mare măsură de La Niña, un fenomen oceanic și atmosferic care este omologul rece pentru El Niño.

Meteorologii Accuweather spun că există indicii că traseul furtunilor generale din această iarnă va viza în special sudul Europei.

În Portugalia, Spania, sudul Franței, Italia și Balcani sunt anunțate furtuni, vânt puternic și ploi abundente.

Cei care locuiesc în orașe precum Veneția, Italia, ar trebui să monitorizeze îndeaproape orice furtună din zonă în această iarnă, din cauza predispoziției lor la inundații.

Regatul Unit și Irlanda se pot confrunta iarna aceasta cu intervale de frig care pot coincide cu ninsoarea.

Modelul general din această iarnă în orașe precum Dublin și Edinburgh va favoriza mai puține zile cu ninsoare decât în anii obișnuiți. Cu toate acestea, orice perioadă rece care ar putea afecta regiuneile în acest an ar putea avea repercusiuni substanțiale, având în vedere criza energiei și costurile asociate cu încălzirea locuințelor.

O iarnă mai caldă decât media normală va fi în nord-estul Europei și în Scandinavia. Vor exista și perioade de vreme instabilă și rece, dar numeroși factori atmosferici indică o vreme în general călduroasă pentru aceste zone.

Pentru România se anunță precipitații mai însemnate cantitativ cu refacerea deficitului de umiditate. Va fi mai rece în nord, centru, nord-vest, nord-est, așa cum se vede și în estimarea zilelor cu zăpadă. 

Vor fi perioade cu temperaturi mai scăzute, dar și ușor mai ridicate decât normalul perioadei. 

În mod normal o iarnă poate veni cu 3-4 viscole și intervale de ger, iar temperaturile minime pot coborî până spre -20...-25 de grade în depresiuni.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close