Antena 3 CNN Meteo Prognoza meteo actualizată până la jumătatea lunii noiembrie. Ce temperaturi vom avea în România

Prognoza meteo actualizată până la jumătatea lunii noiembrie. Ce temperaturi vom avea în România

Meteorologii anunță vreme caldă în următoarele patru săptămâni, cu temperaturi chiar mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă.

Prognoza meteo actualizată până la jumătatea lunii noiembrie. Ce temperaturi vom avea în România
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    14 Oct 2022   •   08:52

Săptămâna 17.10.2022 – 24.10.2022 

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi ușor mai ridicate decât cele normale, mai ales în zonele montane. 

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice. 

Săptămâna 24.10.2022 – 31.10.2022 

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în jumătatea estică a țării. 

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval. 

Săptămâna 31.10.2022 – 07.11.2022 

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. 

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. 

Săptămâna 07.11.2022 – 14.11.2022 

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. 

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă în toate regiunile. 

Prima prognoză meteo pentru iarna 2022-2023 în Europa. Regiunile unde gerul va crea mari probleme

Meteorologii Accuweather au emis prognoza meteo pentru iarna 2022-2023. Iată care vor fi cele mai afectate regiuni de ger și temperaturi scăzute.

În acest sezon de iarnă, experții spun că modelul general va fi influențat în mare măsură de La Niña, un fenomen oceanic și atmosferic care este omologul rece pentru El Niño.

Meteorologii Accuweather spun că există indicii că traseul furtunilor generale din această iarnă va viza în special sudul Europei.

În Portugalia, Spania, sudul Franței, Italia și Balcani sunt anunțate furtuni, vânt puternic și ploi abundente.

Cei care locuiesc în orașe precum Veneția, Italia, ar trebui să monitorizeze îndeaproape orice furtună din zonă în această iarnă, din cauza predispoziției lor la inundații.

Regatul Unit și Irlanda se pot confrunta iarna aceasta cu intervale de frig care pot coincide cu ninsoarea.

Modelul general din această iarnă în orașe precum Dublin și Edinburgh va favoriza mai puține zile cu ninsoare decât în anii obișnuiți. Cu toate acestea, orice perioadă rece care ar putea afecta regiunile în acest an ar putea avea repercusiuni substanțiale, având în vedere criza energiei și costurile asociate cu încălzirea locuințelor.

O iarnă mai caldă decât media normală va fi în nord-estul Europei și în Scandinavia. Vor exista și perioade de vreme instabilă și rece, dar numeroși factori atmosferici indică o vreme în general călduroasă pentru aceste zone.

Pentru România se anunță precipitații mai însemnate cantitativ cu refacerea deficitului de umiditate. Va fi mai rece în nord, centru, nord-vest, nord-est, așa cum se vede și în estimarea zilelor cu zăpadă. 

Vor fi perioade cu temperaturi mai scăzute, dar și ușor mai ridicate decât normalul perioadei. 

În mod normal o iarnă poate veni cu 3-4 viscole și intervale de ger, iar temperaturile minime pot coborî până spre -20...-25 de grade în depresiuni.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close