Antena 3 CNN Meteo Prognoza METEO 18 martie 2021. Alertă ANM: Ninsori și ploi în toată țara

Prognoza METEO 18 martie 2021. Alertă ANM: Ninsori și ploi în toată țara

Meteorologii au emis un nou cod galben de ninsori însemnate cantitativ și strat de zãpadã în creştere semnificativã dar și o informare meteorologică de precipitaţii predominant sub formã de ninsoare, în general, moderate cantitativ.

Prognoza METEO 18 martie 2021. Alertă ANM: Ninsori și ploi în toată țara
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    18 Mar 2021   •   07:31

Informarea meteorologică este valabilă de joi, 18 martie 2021, ora 06:00, până sâmbătă, 20 martie 2021, ora 10:00.

În intervalul menţionat, aria precipitaţiilor va cuprinde cea mai mare parte a ţãrii. La munte va ninge, în sudul Banatului, în Transilvania, în Maramureş, în cea mai mare parte a Moldovei precum şi în zona subcarpaticã a Olteniei şi a Munteniei treptat vor predomina ninsorile, iar în rest vor fi mai ales ploi. Local se vor acumula cantitãţi de apã ce vor depãşi 15...20 l/mp şi pe arii restrânse 25 l/mp, îndeosebi în zona de munte.

Cod galben de ninsori abundente

Codul galben a intrat în vigoare joi dimineața, la ora 06:00 și va expira sâmbătă, 20 martie 2021, ora 10:00.

În intervalul menționat, în zona de munte, va continua sã ningã, temporar însemnat cantitativ şi se va depune strat nou de zãpadã peste cel foarte important deja depus.

 

Prognoză METEO 18 martie 2021. Vremea în țară

La această oră, cerul este mai mult noros. Local la munte ninge, în Moldova şi în Transilvania se semnaleazã precipitaţii mixte, iar în Crişana, Banat, Muntenia şi Dobrogea plouã pe arii restrânse. Vântul suflã slab şi moderat, cu unele intensificãri în regiunile estice, sud-estice şi în extremitatea de sud-vest a ţãrii. La ora 5 se înregistrau valori termice cuprinse între -2 grade la Târgu Logreşti şi Dumbrãviţa de Codru şi 6 grade la Calafat şi Drobeta-Turnu Severin.

Astăzi, vremea va fi rece pentru aceastã datã. Cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţãrii, mai însemnate cantitativ în zona montanã şi în centrul teritoriului. La munte va continua sã ningã şi se va depune strat nou de zãpadã peste cel foarte important deja depus. În Transilvania, în Maramureş, în sudul Banatului, în cea mai mare parte a Moldovei, precum şi în zona subcarpaticã a Olteniei şi a Munteniei treptat vor predomina ninsorile, iar în rest vor fi mai ales ploi. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri local în vestul, sud-vestul, estul, sud-estul ţãrii, precum şi în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 10 grade.

Prognoză METEO 18 martie 2021. Vremea în Capitală

Joi dimineața, cerul este noros, iar vântul suflã slab. La ora 5 se înregistrau 3 grade la Filaret şi Bãneasa şi 4 grade la Afumaţi.

Astăzi, vremea va fi în continuare închisã şi rece pentru aceastã datã. Îndeosebi din orele dupã-amiezii, temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 8...9 grade.
 

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close