Antena 3 CNN Meteo Prognoza meteo 23 mai - 20 iunie 2022. Când vine cu adevărat vara în România

Prognoza meteo 23 mai - 20 iunie 2022. Când vine cu adevărat vara în România

Prognoza meteo 23 mai - 20 iunie. În prima săptămână a perioadei valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, însă, după 1 iunie, temperaturile vor crește și se vor situa în jurul normale pentru începutul verii.

Prognoza meteo 23 mai - 20 iunie 2022. Când vine cu adevărat vara în România
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    20 Mai 2022   •   08:47

Prognoza meteo pentru săptămâna 23 - 30 iunie

Vreme mai rece în Moldova, Dobrogea și la munte. Cel mai cald va fi în Oltenia, Banat, Crişana. Vor fi precipitații în vest, centru, nord și în zonele montane. 

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile estice și sud-estice, dar și ușor mai ridicate în cele sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sudice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 30 mai - 6 iunie 

Temperatura medie a aerului se va situa în jurul celei normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo pentru săptămâna 6 - 13 iunie 

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în extremitatea sudică a țării, dar și ușor mai coborâte în nord.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sudice și sud- vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, cu posibilitatea unui ușor excedent în nordul extrem al țării.

Prognoza meteo pentru săptămâna 13 - 20 iunie 

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile sudice, dar și ușor mai coborâte în cele nordice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în regiunile sudice și vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo
Parteneri
Horoscop 25 septembrie 2023. Leii au parte de certuri în cuplu
x close