Antena 3 CNN Meteo Vine frigul în aproape toată țara! Prognoza meteo pentru luna octombrie

Vine frigul în aproape toată țara! Prognoza meteo pentru luna octombrie

Administrația Națională de Meteorologie anunță că săptămâna aceasta temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, însă începând de săptămâna următoare vine frigul în majoritatea zonelor țării.

Vine frigul în aproape toată țara! Prognoza meteo pentru luna octombrie
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    27 Sep 2022   •   09:05

Prognoza meteo pentru săptămâna 26 septembrie – 03 octombrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, în special în regiunile sud-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a țării, mai ales în zona Munților Apuseni și în nord-vestul extrem, dar și deficitar în sud-estul teritoriului. În rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 03 – 10 octombrie 

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în regiunile intracarpatice. În restul țării valorile vor fi apropiate de cele specifice perioade

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo pentru săptămâna 10 – 17 octombrie 

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte în jumătatea nord-vestică a țării.

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile vestice nord-vestice și centrale, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru săptămâna 17 – 24 octombrie

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale, posibil ușor excedentare în nord-vest.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close