Antena 3 CNN Meteo ANM a emis prognoza meteo pentru perioada 30 noiembrie - 4 decembrie 2022. Frig și ninsori de Ziua Națională

ANM a emis prognoza meteo pentru perioada 30 noiembrie - 4 decembrie 2022. Frig și ninsori de Ziua Națională

Meteorologii au emis prognoza meteorologică pentru intervalul 30 noiembrie – 4 decembrie 2022 pentru București, Alba-Iulia și restul țării.

ANM a emis prognoza meteo pentru perioada 30 noiembrie - 4 decembrie 2022. Frig și ninsori de Ziua Națională
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    29 Noi 2022   •   13:20

Vremea în țară 

30 noiembrie, ora 08:00 – 1 decembrie, ora 08:00 

Valorile termice se vor situa în general în jurul mediilor climatologice ale datei. Cerul va fi noros în sud-vestul, sudul și estul țării, temporar cu precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie în Oltenia, local în Banat și în Muntenia și izolat în Dobrogea, dar pe arii restrânse mixte posibil și în Moldova, unde vor fi condiții de polei.  

La munte pe alocuri se vor semnala ninsori slabe și lapoviță. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, local cu ceață, mai ales dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și pe alocuri în Oltenia, Muntenia și Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 10 grade, iar cele minime, în general, între -3 și 5 grade.  

1 decembrie, ora 08:00, 2 decembrie, ora 08:00 

Vremea va fi închisă și rece în regiunile extracarpatice, iar în rest în condițiile unui cer temporar noroz ziua, valorile termice diurne vor fi local ușor mai ridicate decât mediile multianuale. Temperaturile maxime se vor situa între 0 și 8 grade, iar cele minime în marea lor majoritate între -4 și 5 grade.  

Aria precipitațiilor se va extinde treptat, astfel încât se vor semnala la început în jumătatea de sud a țării, iar mai ales spre seară și noaptea și în rest. Temporar vor fi precipitații mixte (ploi, lapoviță și ninsori), exceptând Dobrogea unde va ploua, dar și Moldova și zona de munte unde vor preomina ninsorile. Izolat vor fi condiții de polei.  

Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în regiunile sudice și sud-estice. Pe arii restrânse se va forma ceață.  

2 decembrie, ora 08:00, 3 decembrie, ora 08:00 

Vremea va fi predominant închisă, cu valori termice ce se vor situa, în marea lor majoritate, în jurul celor specifice perioadei. Local și temporar vor fi precipitații slabe. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, lapoviță și ninsoare în zona submontană și mixte (ploaie, lapoviță și trecător ninsoare) în restul teritoriului; izolat se va forma polei, cu o probabilitate mai mare în Moldova.  

Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în Dobrogea, Bărăgan și sudul Banatului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 6 grade, iar cele minime între -4 și 3 grade. Pe arii restrânse în zonele joase de relief va fi ceață.  

3 decembrie, ora 08:00, 4 decembrie, ora 08:00 

Vremea se menține în general închisă, cu valori termice ce se vor situa, în cea mai mare parte a țării, în jurul celor caracteristice perioadei. Vor fi precipitații slabe, cu o probabilitate mai mare după cum urmează: în prima parte a zilei, doar pe alocuri în regiunile nordice, unde acestea vor fi mixte (lapoviță ninsoare și ploaie) și noaptea, pe arii restrânse în sud-vestul teritoriului, predominant sub formă de ploaie, dar și sub formă de lapoviță și ninsoare în zona montană aferentă.  

Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 10 grade, iar cele minime, între -5 și 5 grade. Pe suprafețe mici în zonele joase de relief va fi ceață.  

4 decembrie, ora 08:00, 5 decembrie, ora 08:00 

Vremea se va încălzi ușor mai ales în regiunile intracarpatice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 2 și 10 grade, iar cele minime între -3 și 6 grade. Temporar vor fi precipitații, predominant ploaie în majoritatea regiunilor și sub formă de lapoviță și ninsoare la munte. Vântul va sufla slab și moderat.  

Vremea în București 

1 decembrie, ora 08:00, 2 decembrie, ora 08:00 

Nebulozitatea va fi persistentă și vor fi precipitații sub formă de ploaie, dar temporar și lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări, cu rafale în general de 35...40 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de -1...1 grad.  

Vremea în Alba Iulia 

1 decembrie, ora 08:00, 2 decembrie, ora 08:00 

Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această dată; maxima se va situa în jurul a 5 grade, iar minima va fi de 1...2 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață, apoi în prima parte a zilei cerul va fi variabil, apoi se va înnora și mai ales spre seară va ploua slab. În cursul nopții vor fi precipitații mixte (ploaie, lapoviță și ninsoare). Vântul va sufla slab și moderat

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea 1 Decembrie
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close