Antena 3 CNN Meteo Prognoza meteo 6 martie - 3 aprilie 2023. Va ploua mult în prima lună de primăvară

Prognoza meteo 6 martie - 3 aprilie 2023. Va ploua mult în prima lună de primăvară

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Prognoza meteo 6 martie - 3 aprilie 2023. Va ploua mult în prima lună de primăvară
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    07 Mar 2023   •   08:44

Potrivit meteorologilor, până pe 3 aprilie va fi în general mai cald decât ar fi normal și se vor înregistra destul de multe precipitații.

Prognoza meteo pentru săptămâna 6 - 13 martie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de sud și de sudest a țării. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și local în cele centrale, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest va fi deficitar.

Prognoza meteo pentru săptămâna 13 - 20 martie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în vest, nord-vest, centru, precum și în nord-est, dar mai ales în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 20 - 27 martie

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi excedentar în toate regiunile.

Prognoza meteo pentru săptămâna 27 martie - 3 aprilie

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în jumătatea sudestică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea
Parteneri
Ce se întâmplă cu pensiile speciale. Anunțul ministrului Marcel Boloș
x close