Antena 3 CNN Meteo Vremea la extreme: Primăvară şi plus 18 grade în jumătatea de sud, vânt şi viscol în rest

Vremea la extreme: Primăvară şi plus 18 grade în jumătatea de sud, vânt şi viscol în rest

Vreme de primăvară în jumătatea de sud a țării. Meteorologii anunță chiar și 18 grade în acest weekend. În restul ţării însă, iarna nu se joacă!

Vremea la extreme: Primăvară şi plus 18 grade în jumătatea de sud, vânt şi viscol în rest
Sursa foto: Profimedia
de Alexandra Dima    |    16 Feb 2023   •   17:26

În zilele următoare va fi din ce în ce mai cald, mai ales pe partea de sud a țării, spre Lunca Dunării. Ne așteptăm ca sâmbătă și duminică să înregistrăm frecvent valori de 17- 18 grade. 

Valori de peste 10 grade se vor înregistra și în restul teritoriului. Însă trebuie să atragem atenția cu privire la vânt, pentru că la acest sfârșit de săptămână vântul se va intensifica la început în zona de munte, după care, local și temporar și în zonele joase de relief.

Ne așteptăm la viteze în general de peste 55-65 de kilometri la oră prin nord, vest, centru și sud, iar la munte, mai ales în zona înaltă, la peste 1700 de metri, să depășim și 91 de kilometri la oră, să vorbim de viscol și transport de zăpadă, a declarat meteorologul Mihai Timu la Antena 3 CNN.

Din cauza vântului, temeperaturile resimţite vor fi mai scăzute.

Vor mai fi mici diferențe de la un interval la altul, adică este posibil ca undeva spre jumătatea săptămânii viitoare vremea să se mai răcească un pic, dar în principal săptămâna viitoare va fi cu temperaturi peste normalul perioadei, atât la maxime, cât și la minime.

Practic undeva până spre 24-25 februarie vom vorbi de temperaturi peste normalul perioadei.

×
Subiecte în articol: meteo prognoza meteo actualizata vremea
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close