Antena 3 CNN Meteo Meteorologii au anunțat cum va fi vremea de Crăciun! ”Temperaturile ne duc cu gândul la o zi de Paște!”

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea de Crăciun! ”Temperaturile ne duc cu gândul la o zi de Paște!”

Bucureștiul a fost acoperit, ieri, de primul strat de zăpadă din acest an. La fel și mai multe zone ale țării, motiv de bucurie pentru copii și pentru adulții care așteaptă cu nerăbdare concediile.

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea de Crăciun! ”Temperaturile ne duc cu gândul la o zi de Paște!”
de Laura Dinu    |    22 Dec 2022   •   11:40

Meteorologii spun însă că zăpada se va topi rapid, pentru că temperaturile vor urca simțitor. De fapt, ziua de Crăciun se va asemăna, din punct de vedere al vremii, cu o zi de Paște.  

"Temperaturi maxime mai ridicate, între 4 și 14 grade, pentru ziua de Crăciun. Este posibil să asistăm și la înregistrarea unor temperaturi puțin mai ridicate decât aceste 14 grade, pentru ca, ulterior, după Crăciun, să existe o tendință treptată de scădere a temperaturilor. Cel puțin asta se conturează în momentul de față", a explicat Gabriela Băncilă, director ANM, la Digi24

„Există destul de multe discordanțe în unele perioade între prognozele pe care le propun materialele pe care le folosim. O astfel de instabilitate există în soluțiile de prognoză pentru perioada dintre Crăciun și Revelion. Tendința aceasta ar fi, de menținere în primă fază a unor temperaturi mai ridicate, decât în mod normal, pentru ca ușor-ușor acestea să scadă”, a mai spus ea.  

„Dacă vom ajunge să vorbim despre temperaturi normale, cu aproape 10 grade mai coborâte decât cele pe care le vom înregistra în perioada Crăciunului și care ne duc cu gândul mai degrabă la o zi de Paște, de sfârșit de martie – început de aprilie”, a adăugat meteorologul.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close