Antena 3 CNN Meteo Val de caniculă peste România! Temperaturile cresc și mai mult

Val de caniculă peste România! Temperaturile cresc și mai mult

Directorul de prognoza al ANM, Florinela Georgescu, a explicat în exclusivitate la Antena 3 CNN cum va fi vremea în perioada următoare.

de Laura Dinu    |    06 Iul 2023   •   16:58

La această oră, peste jumătate din țară se află sub avertizări cod roșu, cod portocaliu și cod galben de ploi, vijelii și grindină, în timp ce în sudul și în sud-estul țării este caniculă.

La București, de exemplu, temperatura resimțită la orele prânzului a fost de 39 de grade Celsius.

Între timp, experții anunță că luna iunie a fost cea mai călduroasă lună iunie înregistrată vreodată.

Directorul de prognoză al ANM, Florinela Georgescu, a explicat în exclusivitate la Antena 3 CNN cum va fi vremea în perioada următoare.

”Până la sfârșitul zilei de astăzi vom avea instabilitatea atmosferică, în cea mai mare parte a țării, pe lângă codurile generale portocalii, este posibil să se mai adauge și mesaje de cod roșu pentru cantități deosebite de apă în timp scurt. Trebuie să adăugăm și faptul că există în vigoare și un cod hidrologic, cod portocaliu, pentru majoritatea râurilor din zonele de deal și de munte.

Mâine și poimâine, instabilitatea atmosferică urmează să se manifeste, mai ales în jumătatea de est a teritoriului, deci inclusiv în zonele care astăzi au avut temperaturi foarte ridicate, dar puțină instabilitate și mă refer aici la Muntenia, Dobrogea și partea de sud a Moldovei.

Astăzi au fost 36-37 de grade, de mâine temperaturile vor scădea în toată țara, dar instabilitatea va apărea și în partea de sud-est a țării. Deci o ușoară răcorire.

De săptămâna următoare, în special pe la jumătatea săptămânii, așteptăm temperaturi chiar mai ridicate decât cele pe care le-am înregistrat în ultimele două zile”, a explicat Florinela Georgescu la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: florinela georgescu prognoza meteo vremea
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close