Antena 3 CNN Meteo Când scăpăm de furtuni? Zonele care vor fi afectate de caniculă

Când scăpăm de furtuni? Zonele care vor fi afectate de caniculă

Meteorologii anunță că joi temperaturile mai scad față de zilele trecute, maximele nu vor mai depăși 30 de grade Celsius, însă nu scăpăm de furtuni. De vineri însă, canicula se întoarce în toată țara.

Când scăpăm de furtuni? Zonele care vor fi afectate de caniculă
Sursa foto: Pixabay
de Laura Dinu    |    23 Iun 2022   •   10:11

Potrivit ANM, joi, 23 iunie, vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate şi manifestări specifice instabilităţii atmosferice: averse şi descărcări electrice în regiunile sud-vestice şi izolat în rest, cu o probabilitate mai mare în sudul şi centrul teritoriului.  Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare mai ales în est. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 30 grade Celsius, iar cele minime în general între 10 şi 19 grade Celsius. 

În Bucureşti, cerul va fi variabil, iar trecător vor fi condiții de ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade Celsius, iar cea minimă va fi cuprinsă între 15 şi 17 grade Celsius.   

Prognoza meteo vineri, 24 iunie 2022

Vineri, 24 iunie, ANM anunţă vreme călduroasă în vestul şi sudul ţării, iar în rest se va menţine apropiată de normalul termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul zilei în regiunile estice, sud-estice şi la munte unde pe arii restrânse vor fi averse, pe alocuri însoţite de descărcări electrice, iar în restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat, cu o probabilitate mai mare în centru şi în sud-vest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în prima parte a intervalului în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 şi 30 de grade Celsius, iar cele minime se vor încadra între 10 şi 19 grade Celsius, mai scăzute în depresiuni până spre 7 grade Celsius. 
 
În Capitală, vremea se va menține normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei când vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 17 grade Celsius.    

Prognoza meteo sâmbătă, 25 iunie 2022

Sâmbătă, 25 iunie, se face tot mai cald. Conform ANM, vremea se va încălzi şi va deveni călduroasă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în Dobrogea şi la munte unde vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 25 de grade Celsius pe litoral şi 34 de grade Celsius în vestul şi sudul teritoriului. Minimele vor fi cuprinse în general între 10 şi 18 grade Celsius.    

În București, vremea va deveni călduroasă în orele amiezii. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Conform meteorologilor, temperatura maximă se va situa în jurul a 32 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 17 grade Celsius, scrie adevărul.ro.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close