Antena 3 CNN Meteo Prognoza meteo ANM: Un strat de zăpadă de 15 centimetri se va putea depune în București

Prognoza meteo ANM: Un strat de zăpadă de 15 centimetri se va putea depune în București

Sunt prognozate ninsori în București, pentru noaptea de duminică spre luni. Potrivit meteorologilor, stratul de zăpadă depus urmează să aibă o grosime de circa 15 centimetri.

Prognoza meteo ANM: Un strat de zăpadă de 15 centimetri se va putea depune în București
Sursa foto: Agerpres
de Silvia Țigănilă    |    10 Ian 2021   •   11:48

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat, duminică, că temperatura minimă se va situa în jurul valorii de zero grade.

Cerul va fi noros iar în cursul nopții de duminică spre luni și în prima parte a zilei de luni vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general moderat cantitativ.

Ninsori în București. Se va depune strat de zăpadă neuniform, cu grosime în general de 8 - 15 cm și posibil peste 15 - 20 cm

Vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificări, cu viteze în general de 35 - 45 km/h.

Temperatura maximă va fi de 1 - 2 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

De luni până miercuri, înnorările vor persista și temporar va mai ninge, dar vor fi și intervale cu lapoviță și ploaie și condiții de polei.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, o atenționare cod galben de ninsori abundente și intensificări ale vântului, pentru sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Munții Banatului și zona Carpaților Meridionali.

Cod galben de ninsori abundente în sudul Banatului, Oltenia și Muntenia

În cursul nopții de duminică spre luni (10/11 ianuarie), în sudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în Munții Banatului și în zona Carpaților Meridionali, iar în prima parte a zilei de luni (11 ianuarie) mai ales în Muntenia și zona Carpaților de Curbură vor predomina ninsorile, moderate și însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, ce va depăși local 10-20 cm și izolat 30-40 cm.

Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45-55 km/h în regiunile sudice și de 60-70 km/h în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, temporar viscolind ninsoarea. Atenționarea cod galben este în vigoare până luni la ora 14.00.

Citiți și: Meteo ianuarie 2021. Ploi în exces şi vreme capricioasă. Anunţul ANM pentru următoarele patru săptămâni

 

×
Subiecte în articol: prognoza meteo
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close