Antena 3 CNN Meteo Vremea se schimbă radical! Ce urmează după temperaturile de primăvară

Vremea se schimbă radical! Ce urmează după temperaturile de primăvară

Diferenţe termice uriaşe, în România. În sudul ţării sunt temperaturi anormal de mari, în timp ce la munte e viscol. Vremea se va schimba însă radical în următoarele zile.

Vremea se schimbă radical! Ce urmează după temperaturile de primăvară
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Feb 2023   •   14:55

Meteorologul ANM Alina Șerban a anunţat prognoza meteo actualizată. 

Ne bucurăm de o vreme caldă, mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, cam în toate zonele, deși variații termice de la o zi la cealaltă vom avea și în zilele următoare. 

Astăzi se mai răcește puțin, odată cu pătrunderea de mase de aer rece în partea de nord şi nord-est a teritoriului țării noastre. 

Masa de aer cald încă persistă pe tot centrul continentului european și pe partea de sud-vest a țării noastre.

Această masă de aer cald are tendința de a se deplasa din nou către zona țării noastre.

Deci dacă a fost ceva mai rece pe partea de nord-est a teritoriului, vom avea și mâine temperaturi mai scăzute în jumătatea estică, apropiate de normalul perioadei, și mai ridicate în vest.

Masa de aer cald se va deplasa astfel încât va determina din nou încălzirea vremii în zona țării noastre, cu temperaturi mult mai mari decât în mod normal pentru această perioadă, pentru ziua de sâmbătă, în mare parte din țară, în mod deosebit în partea de sud și de sud-est.

Duminică se va mai răci în jumătatea nordică, acolo unde vor apărea și precipitații sub formă de ploaie la început, iar pe fondul unei advecții de aer mai rece, se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

La munte vor predomina ninsorile, se va depune un strat destul de consistent de zăpadă, iar în zonele mai joase de relief din jumătatea nordică, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

La această oră harta valorilor indică temperaturi foarte ridicate în partea de sud-vest a țării noastre, până la 17-18 grade în extremitatea de sud a Olteniei, chiar dacă în nord și în est s-a mai răcit - avem valori de 8-9 grade. 

Mâine repet, în jumătatea de est a teritoriului vom avea valori mai scăzute de atât, poate 2-3 grade în nordul Moldovei, la cel mult 7-8 în partea de sud a Munteniei, dar în regiunile vestice se va păstra destul de cald.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea in romania
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close