Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo de ninsori și ploi, de Sfântul Nicolae! Se va depune strat de zăpadă

Avertizare meteo de ninsori și ploi, de Sfântul Nicolae! Se va depune strat de zăpadă

ANM a emis o avertizare meteorologică cod galben de ploi, lapoviță și ninsori locale și intensificări temporare ale vântului, pentru marți, 6 decembrie, în nordul, vestul, centrul și nord-estul țării.

Avertizare meteo de ninsori și ploi, de Sfântul Nicolae! Se va depune strat de zăpadă
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    06 Dec 2022   •   09:32

În cursul nopții și în prima parte a zilei de marți, local, vor continua să se semnaleze fulguieli și ninsori slabe în nord-estul țării. Pe alocuri, în zonele mai înalte de deal din estul acestei regiuni, se vor depune până la 2 - 5 cm de zăpadă. 

În același timp, un front atmosferic va traversa rapid teritoriul României dinspre vest spre est. La început va ploua în vestul țării, inclusiv sub formă de aversă, iar spre seară în sud și est, dar pe spații mai restrânse. 

Datorită deplasării rapide a frontului, precipitațiile vor avea o durată redusă. De aceea, cantitățile acumulate de apă nu vor depăși decât local 5 - 10 l/mp. Cantități mai ridicate sunt posibile în Carpații Occidentali, unde izolat se pot atinge până la 15 - 20 de l/mp. 

Strat nou de zăpadă

În zona de munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. Local, vor fi intervale cu lapoviță și ninsoare și în zonele joase din nordul și nord-estul țării, dar temperaturile vor avea o tendință de creștere. 

Vremea se va menține noroasă și destul de rece în estul și sudul țării, în timp ce în vest temperaturile maxime vor atinge și 10 - 12 grade în unele zone. 

De asemenea, în estul țării, precum și în zona montană, vor fi și unele intensificări ale vântului, cu viteze de până la 40 - 50 km/h la rafală în zonele joase și 60 - 80 km/h la munte, scrie meteoradar.ro.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close