Antena 3 CNN Meteo Meteorologii au anunțat când vine căldura în România! Prognoza meteo pentru luna mai

Meteorologii au anunțat când vine căldura în România! Prognoza meteo pentru luna mai

Meteorologii au actualizat prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Meteorologii au anunțat când vine căldura în România! Prognoza meteo pentru luna mai
Sursa foto: profimedia
de Laura Dinu    |    02 Mai 2023   •   08:19

Temperaturile vor fi mai coborâte decât cele normale pentru luna mai, în primele două săptămâni, însă în următoarele două vremea se apropie de cea normală pentru această perioadă, potrivit prognozei pe următoarele 4 săptămâni transmisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Prognoza meteo pentru săptămâna 1 - 8 mai

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice și local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele întracarpatice.

Prognoza meteo pentru săptămâna 8 - 15 mai

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile vestice și sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru săptămâna 15 - 22 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo pentru săptămâna 22 - 29 mai

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile vestice, nord- vestice, centrale și la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close