Antena 3 CNN Meteo Meteorologii au anunțat când scăpăm de frig! Oscilații de temperaturi de peste 12 grade de la o zi la alta

Meteorologii au anunțat când scăpăm de frig! Oscilații de temperaturi de peste 12 grade de la o zi la alta

Meteorologii au emis cod roșu de vânt. Un val de aer polar lovește România în următoarele zile.

Meteorologii au anunțat când scăpăm de frig! Oscilații de temperaturi de peste 12 grade de la o zi la alta
Sursa foto: pexels
de Laura Dinu    |    27 Mar 2023   •   15:28

Mai mult decât atât, vor fi ploi și viscol puternic în majoritatea zonelor țării. 

Iulia Zgripcea, meteorolog ANM, a explicat cum va fi vremea în următoarele zile și când scăpăm de frig.  

”Codul roșu intră în vigoare în această noapte, la ora 02:00 și rămâne în vigoare până mâine, la ora 14:00. Vizate sunt zonele montane, la altitudini mai mari de 1.500 m, unde vântul va fi puternic și va depăși 140 km/h.

Pe de altă parte, în această dimineață a intrat în vigoare și o informare meteo de vânt puternic și de precipitații. Aceasta este valabilă până miercuri seara, la ora 21:00. În acest interval vor fi ploi, iar în a doua parte a nopții, în jumătatea de nord, precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, dar vor predomina ninsorile și se va așterne un nou strat consistent de zăpadă. 

Citește și: Răcire severă a vremii! Ninsori, viscol puternic și îngheț | Avertizare meteo pentru toată țara

De asemenea, în zonele de munte, vântul va sufla cu putere, astfel încât la rafală ar putea atinge viteze importante. 

Se menține și codul galben valabil, care a intrat în vigoare începând din această dimineață, de la ora 06:00, și este valabil până în această noapte, la ora 23:00, pentru mai multe zone ale țării. Aici vor fi intensificări ale vântului, viteze destul de mari, iar în zona montană, mai ales la altitudini mai mari de 1.700 m, vântul va fi asociat și cu ninsoare, vântul răscolind ninsoarea și diminuând vizibilitatea. 

Temperaturile vor coborî simțitor, se vor situa cu mult sub cele normale pentru această perioadă, iar vremea se răcește și în București”, a explicat meteorologul.

 

Când scăpăm de frig

”Cel puțin marți și miercuri vor fi temperaturi coborâte. De joi, vremea se mai încălzește în sud și sud-vestul României, însă în celelalte zone vremea va rămâne rece pentru această dată și se pare că la sfârșitul acestei săptămâni temperaturile vor fluctua de la o zi la alta. 

În Capitală însă, spre sfârșitul săptămânii, sperăm că vremea să se mai încălzească și să mai scăpăm și de precipitații”, a mai spus Iulia Zgripcea. 

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close