Antena 3 CNN Meteo Cod portocaliu de furtuni! Temperaturile scad drastic iar sute de oameni se află sub teroarea apelor

Cod portocaliu de furtuni! Temperaturile scad drastic iar sute de oameni se află sub teroarea apelor

Vremea extremă din ultimele zile a făcut pagube imense. Sute de gospodării au fost distruse, zeci de animale înecate, iar culturile si grădinile inundate.

Cod portocaliu de furtuni! Temperaturile scad drastic iar sute de oameni se află sub teroarea apelor
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    20 Mai 2021   •   07:38

Trei sferturi din țară se află în acest moment sub amenințarea ploilor iar meteorologii au emis noi avertizări de furtuni. 

Prognoză specială pentru București

Plouă torențial și în Capitală în această dimineață iar veștile nu sunt deloc bune, ținând cont de faptul că meteorologii au emis o nouă avertizare nowcasting cod galben de ploi abundente pentru această zonă. Astfel, în ultimele 4 ore, s-au acumulat cantități importante de apă, de până la 20 l/mp. 

Potrivit avertizării valabile până în această dimineață la ora 09:00, în Capitală, vremea va fi instabilă, vor fi înnorări temporar accentuate, averse și posibil descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura aerului va fi în scădere de la 22...23 de grade, până la o valoare minimă de 10...12 grade.

O altă prognoză specială a fost emisă pentru București, valabilă de joi, 20.05.2021, ora 09:00, până vineri, 21.05.2021, ora 11:00, când vremea va fi instabilă și se va răci. Vor fi înnorări și va ploua moderat cantitativ. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 9...10 grade.

Cod galben de ploi și instabilitate atmosferică

Va ploua în următoarele ore în aproape toată țara, în condițiile în care meteorologii au emis o avertizare cod galben și una cod portocaliu pentru aproape între teritoriul.

Avertizarea cod galben este valabilă de miercuri, 19 mai, ora 17:00, până vineri, 21 mai, ora 11:00. În intervalul menționat, în Transilvania, Maramureș şi zona deluroasă a Olteniei, Munteniei şi Moldovei, precum şi în nordul Carpaţilor Orientali, temporar se vor semnala averse însemnate cantitativ, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului şi, izolat, grindinã. Cantitãţile de apã vor depãşi local 25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp.

Cod portocaliu de ploi abundente

Codul portocaliu este valabil  de miercuri, 19 mai, ora 17:00, până vineri, 21 mai, ora 11:00, când în Banat şi Crişana, precum şi în zona de munte vor fi ploi importante cantitativ, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantitãţi de apã ce vor depãşi 40...50 l/mp şi izolat 70 l/mp.

La altitudini de peste 1700...1800 m, ploile vor determina topirea şi cedarea apei din stratul de zãpadã prezent în continuare la altitudini mari, unde mãsoarã în general între 15 şi 140 cm.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close