Antena 3 CNN Meteo Răcire severă a vremii! Diferențe de temperaturi de 20 de grade de la o zi la alta

Răcire severă a vremii! Diferențe de temperaturi de 20 de grade de la o zi la alta

Meteorologii anunță o vreme răcoroasă astăzi, poate una dintre cele mai friguroase zile de august, cu temperaturi mult sub media normală a acestei luni. Mai exact, valori termice mai mici cu aproximativ 20 de grade față de zilele trecute.

de Laura Dinu    |    08 Aug 2023   •   08:51

În Brașov, oamenii au fost luați prin surprindere de temperaturile extrem de mici din această dimineață. Aceștia au fost nevoiți să se îmbrace gros, ținând cont de faptul că temperaturile minime au ajuns până la 6...7 grade.

Vremea în țară 

În această dimineață, cerul prezintă înnorări în sudul, centrul și estul țării și este variabil în rest. Plouă slab, local în Muntenia și izolat în Moldova, Transilvania și Dobrogea. Vântul suflă slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, în Dobrogea și în extremitatea vestică a Olteniei.  

La ora 8 se înregistrau 10 grade la Toplița, Joseni, Miercurea Ciuc și Dumbrăvița de Codru și 24 de grade la Sulina. 

Astăzi, vremea va fi răcoroasă. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 28 de grade în Lunca Dunării. Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse și posibil descărcări electrice, la munte, în Dobrogea, local în Muntenia, Moldova, Transilvania, Maramureș și cu totul izolat posibil în celelalte regiuni.

Pe suprafețe mici, în special în estul teritoriului, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, pe alocuri cu ușoare intensificări în sud-vest, pe litoral și pe crestele montane. 

Citește și: Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite! Prognoza meteo pentru toată luna august

Vremea în Capitală 

La această oră, cerul este noros și vântul suflă slab până la moderat. La ora 8 se înregistrau 17 grade. 

Astăzi, vremea va fi răcoroasă, cu o temperatură maximă ce se va situa în jurul valorii de 26 de grade.  

Pe parcursul zilei cerul va avea înnorări și trecător vor fi posibile ploi slabe, apoi se va degaja treptat. Vântul va sufla slab și moderat. 

Vremea începe să se încălzească

Începând de mâine, vremea începe din nou să se încălzească, dar nu foarte mult. La finalul săptămânii, temperaturile se vor încadra, în general, între 22...32 grade Celsius. 

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close