Antena 3 CNN Meteo Ploi torențiale și vijelii în România în zilele următoare. Meteorologii au anunțat când scăpăm de frig

Ploi torențiale și vijelii în România în zilele următoare. Meteorologii au anunțat când scăpăm de frig

Este alertă de vreme rea de la meteorologi pentru aproape toată țara, iar în Bucureşti sunt anunțate ploi torențiale și descărcări electrice. Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a anunțat în direct la Antena 3 cum va fi vremea în zilele următoare.

Ploi torențiale și vijelii în România în zilele următoare. Meteorologii au anunțat când scăpăm de frig
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    27 Apr 2022   •   14:02

”Din această după amiază și pe parcursul nopții vorbim și în București de instabilitate atmosferică accentuată. De altfel, în toată țara, de astăzi, de la ora prânzului, până mâine seară la ora 23:00 va fi în vigoare o avertizare meteorologică ce vizează fenomene de instabilitate atmosferică accentuată și cantități importante de apă, luând în considerare valorile acestora care pot depăși local 20...30 de litri pe metru pătrat iar izolat chiar 40...60 de litri pe metru pătrat. 

Media unei luni de aprilie în România este în jurul la 40...50 de litri pe metru pătrat.  Iată că în 24 de ore sau mai puțin putem să depășim ceea ce ar fi normal pentru o luna aprilie în țara noastră.

Și astăzi vom înregistra valori apropiate de pragul unei zile de vară inclusiv în Capitală, 25...26 de grade,  în partea de sud și sud est a țării în special.  Începând de mâine însă vremea va fi în răcire, maximele nu vor mai depăși cel mult 20...21 de grade Celsius în partea de sud și sud-est a țării în timp ce în partea de nord a țării doar 10...12 grade.

Acest episod va fi de interes până cel puțin sâmbătă după care vor fi valori de temperaturi în creștere,  în zona litoralului 16...18 grade iar în zonele extracarpatice valori ușor peste 20...22 de grade”, a declarat directorul Administrației Naționale de Meteorologie la Antena 3. 

Cod galben de ploi și vijelii în aproape toată țara! Doar două județe sunt ferite de fenomenele meteo

Administrația Naționala de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare meteo Cod galben de ploi și vijelii, care vizează aproape toată țara.

Atenționarea meteo Cod galben de ploi și vijelii este valabilă în intervalul 27 aprilie, ora 12:00, 28 aprilie, ora 23:00.

Fenomenele vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități însemnate de apă În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării.

Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și pe alocuri intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp și izolat 40...60 l/mp.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close