Antena 3 CNN Meteo Ploi, vijelii și frig în România! Vremea se schimbă radical

Ploi, vijelii și frig în România! Vremea se schimbă radical

Pericol de inundații în mai multe zone după ploile torențiale și furtunile din ultimele ore. Sunt vizate mai multe râuri din vestul și nordul țării. Și asta nu e tot. Meteorologii spun că vremea se schimbă radical începând de mâine, când revin ploile și vijeliile.

Ploi, vijelii și frig în România! Vremea se schimbă radical
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    26 Apr 2022   •   13:09

”La momentul acesta nu ne aflăm sub influența niciunui mesaj de atenționare meteorologică. Acest lucru nu înseamnă însă că pe parcursul zilei de astăzi nu vom mai avea fenomene specifice instabilității atmosferice ci doar că nu vor fi la aceeași intensitate și extindere ca cele din intervalul anterior, respectiv de ieri. 

Se vor semnala doar pe arii mai restrânse, în mod deosebit după amiază și spre seară în zonele montane, în centrul și nordul teritoriului și cu totul izolat în rest.  

Vremea se va schimba semnificativ însă începând de mâine când, în primul rând, vor apărea din nou fenomene specifice instabilității atmosferice care pot deveni mai intensă pentru multe zone ale țării. Acest lucru însemnând averse torențiale și în consecință și cantități importante de apă în intervale scurte de timp, grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului  care pot lua aspect de vijelie, fenomene ce se pot produce într-o dinamică de la vest către est. Mâine după amiază în vestul țării iar mai apoi în centrul țării, în zonele montane și submontane iar spre seară, noaptea, dar și pe parcursul zilei de joi și în celelalte regiuni. 

Și pentru că vorbim despre ziua de joi vorbim despre o scădere semnificativă a temperaturilor astfel încât joi și vineri vremea va deveni chiar rece pentru această dată cu precădere în jumătatea de nord a țării”, a declarat meteorologul Alina Șerban pentru Antena 3. 

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close