Antena 3 CNN Meteo Temperaturi de primăvară în weekend-ul care urmează. Maxime de până la 20 de grade | Când revine frigul în România

Temperaturi de primăvară în weekend-ul care urmează. Maxime de până la 20 de grade | Când revine frigul în România

Anomalii termice în țara noastră. De la frigul din ultimele zile vom ajunge la maxime de până la 19 sau chiar 20 de grade Celsius în acest weekend.

de Laura Dinu    |    15 Dec 2022   •   15:45

Vestea proastă este că temperaturile vor scădea din nou începând de săptămâna următoare. 

”În aceste zile ne regăsim sub incidența unei mase de aer cald, după valul de aer polar care a determinat minime ușor sub pragul gerului în depresiuni. De această dată vorbim despre o vreme mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă în aproape toată țara. 

Minimele în această dimineață au fost cu 7...8 grade mai ridicate decât ar trebui să avem la această dată dar și maximele vor căpăta putere în zilele următoare. Vineri ne așteptăm la valori de 10 și peste 10 grade în vestul și în centrul țării, în sud-estul teritoriului până la 15...16 grade, iar sâmbătă masa de aer cald se va muta și se va intensifica în jumătatea de sud-est a teritoriului, astfel încât maximele vor atinge valori de 18...19,  poate chiar 20 de grade”, a explicat meteorologul Alina Șerban la Antena 3 CNN.

Însă vremea bună nu va ține prea mult. 

”Acest pasaj va fi de scurtă durată, astfel încât duminică se va răci din nou în toate regiunile. Temperaturile vor fi din nou negative în aproape toată țara, ușor sub pragul gerului în depresiuni. 

Maximele, în primele zile de săptămână, se vor situa în marea lor majoritate până în 5...6 grade Celsius, dar sfârșitul de săptămână se va ameliora din acest punct de vedere, pentru că temperaturile vor mai crește până la finalul săptămânii care urmează”, a mai spus meteorologul.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close