Antena 3 CNN Meteo Vremea joi, vineri și în weekend. Unde se vor înregistra 30 de grade

Vremea joi, vineri și în weekend. Unde se vor înregistra 30 de grade

Meteorologii anunță vreme neobișnuit de caldă în zilele următoare.

Vremea joi, vineri și în weekend. Unde se vor înregistra 30 de grade
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    28 Sep 2022   •   11:58

Meteorologul de serviciu al ANM, Meda Andrei, a declarat că în weekend-ul care urmează vom avea parte de temperaturi peste medie, în unele zone acestea ajungând chiar la 30 de grade.  

”Sunt temperaturi tot mai plăcute, iar în a doua jumătate a săptămânii (joi, vineri și în weekend) vor fi cu mult peste ceea ce ar trebui să avem la această dată, la nivelul întregii țării situându-se între 24 și 30 de grade. Vom avea peste 30 de grade vineri și sâmbătă în sud-estul țării, mai exact în Bărăgan, în zona continentală a Dobrogei, în măsura în care, la această dată, ar trebui să avem cam 22 - 23 de grade”, a declarat Meda Andrei, potrivit DCNews.

La munte, în weekend, se anunță ploi. 

”Deocamdată, pare că din a doua parte a zilei de sâmbătă și pe parcursul zilei de duminică vor fi, în zona de munte, intervale cu averse, poate și cu intensificări de vânt. Dar poate se mai schimbă situația, de aceea recomand să fie tot timpul actualizate informațiile pe care le transmitem”.  

Vremea în țară 

La această oră, cerul prezintă înnorări în regiunile vestice, nordice şi centrale şi este variabil la senin în restul teritoriului. Izolat plouă slab în Banat, Maramureș, nordul Moldovei și la munte. Vântul suflă slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est și în zona montană înaltă. La ora 9, valorile de temperatură erau cuprinse între 8 grade la Polovragi şi 18 grade la Constanța, Sfântu Gheorghe-Deltă şi Constanța-dig. Este ceață izolat în Muntenia, în Oltenia și în nordul Moldovei. 
 
Astăzi, în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, vremea va fi răcoroasă, înnorările vor fi temporare și local vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice. În restul teritoriului, valorile termice vor fi în general mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această dată, cerul va fi variabil și ploile izolate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane, în sud și în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 28 de grade. 

Vremea în Capitală 

La această oră, cerul este variabil, iar vântul suflă în general slab. La ora 9 se înregistrau 12 grade la Băneasa şi Filaret şi 13 grade la Afumați. 
 
Astăzi, vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat după-amiaza şi spre seară. Temperatura maximă va fi de 26...27 de grade. 

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close