Antena 3 CNN Meteo De la 20 de grade la ger și ninsori, în doar câteva ore! Cum va fi vremea în acest weekend

De la 20 de grade la ger și ninsori, în doar câteva ore! Cum va fi vremea în acest weekend

Vremea va fi dinamică în acest weekend, cu ploi moderate și temperaturi de până la 18 grade, urmate însă de o răcire bruscă, însoțită și de ninsori în unele regiuni.

De la 20 de grade la ger și ninsori, în doar câteva ore! Cum va fi vremea în acest weekend
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    16 Dec 2022   •   07:39

Chiar dacă în acest sfârșit de săptămână nu vom fi afectați de un ciclon puternic, evoluția vremii va fi destul de asemănătoare cu cea din weekend-ul trecut, cu o încălzire resimțită destul de puternic în unele regiuni, urmată de o răcire intensă. 

Prognoza meteo vineri, 16 decembrie 

Vineri, 16 decembrie, vor fi intervale cu ploaie moderată în nordul, vestul și centrul țării, dar și pe arii mai restrânse în sud-vest și nord-est. Izolat, în zona de munte, se vor semnala depuneri de polei. 

Cantitățile de apă vor depăși 10 - 15 l/mp în regiunile vestice și nordice, În zonele de munte se vor înregistra cantități mai mari de precipitații, de peste 25 - 30 de l/mp. 

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 și 16 grade în Banat, Crișana, sudul Transilvaniei, dar și în Dobrogea și jumătatea sud-estică a Munteniei. În restul regiunilor, temperaturile vor fi cuprinse, în general, între 5 și 10 grade Celsius. 

Prognoza meteo sâmbătă, 17 decembrie 

În cursul nopții și în prima parte a zilei de sâmbătă, va ploua din nou în jumătatea vestică a țării, iar cantitățile de apă vor atinge până la 10 - 20 de l/mp. 

Ploi mai abundente se vor semnala în Maramureș și în Carpații Occidentali, unde, local, se vor înregistra peste 20 - 25 de l/mp. 

La prânz, vremea va fi deosebit de caldă în sud-estul țării, unde se vor atinge până la 17 - 19 grade. Spre seară, însă, se va răci accentuat, începând din nordul și vestul României, unde vor fi și câteva ninsori slabe. 

Prognoza meteo duminică, 18 decembrie 

Duminică, vremea va fi mult mai rece decât în zilele anterioare. În Maramureș, nordul Moldovei și al Crișanei, și în cea mai mare parte a Transilvaniei, temperaturile maxime nu vor trece de 0 grade. 

Nici în restul țării nu va fi foarte cald: în Banat se vor atinge 1 - 2 grade la prânz, în sud-estul țării maximele vor urca până la 3 - 5 grade, iar în Oltenia și sudul Munteniei se vor încadra între 4 și 7 grade. 

Extinderea unui anticiclon peste teritoriul țării noastre va aduce însă o vreme mai uscată, cu precipitații slabe doar izolat, în sudul țării și, pe alocuri, în zona de munte. 

Seara, temperaturile vor scădea puternic, iar dimineața zilei de luni va fi rece în cea mai mare parte a țării, cu temperaturi minime care se vor apropia de -10 grade Celsius, pragul de ger, scrie meteoradar.ro.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo weekend
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close