Antena 3 CNN Meteo Prognoza meteo pentru București, 24-26 iulie 2023: Cod roșu peste Capitală, cu temperaturi de peste 40 de grade la umbră

Prognoza meteo pentru București, 24-26 iulie 2023: Cod roșu peste Capitală, cu temperaturi de peste 40 de grade la umbră

Vremea va fi caniculară luni, 24 iulie 2023, în București, iar marți valul de căldură se va intensifica, arată ANM în prognoza meteo specială.

Prognoza meteo pentru București, 24-26 iulie 2023: Cod roșu peste Capitală, cu temperaturi de peste 40 de grade la umbră
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    24 Iul 2023   •   10:17

De luni până marți dimineața, în Capitală, vremea va deveni caniculară, cu disconfortul termic în creștere și un indice temperatură-umezeală (ITU) ce va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi mai mult senin, trecător cu unele înnorări după-amiaza. Vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimă va fi de 18-21 degrade.

De marți dimineața până miercuri seara, valul de căldură se va intensifica. Va fi caniculă, disconfortul termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși cu mult pragul critic de 80 de unități.

Vor fi maxime în jurul a 40 de grade și minime de 20-24 de grade. Cerul va fi mai mult senin, însă mai ales seara zilei de miercuri, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și ploi de scurtă durată.

Cod roșu în România, marți și miercuri, ce vizează și Capitala

Este pentru prima data când ANM emite simultan două avertizări de Cod roșu de caniculă. Capitala va fi afectată de ambele atenționări meteo.

Ne apropiem de temperaturile record pentru luna iulie.

Cod roșu - 25 iulie 2023

În judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Cãlãraşi şi în municipiul Bucureşti, se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40...42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Cod roșu - 26 iulie 2023

În judeţele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Cãlãraşi, Ialomiţa, Brãila, Galaţi, vestul judeţului Constanţa şi în municipiul Bucureşti, se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40...42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo București cod rosu
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close