Antena 3 CNN Meteo Temperaturi de vară în acest weekend! Când vine frigul | Temperaturile scad cu 10 grade de la o zi la alta

Temperaturi de vară în acest weekend! Când vine frigul | Temperaturile scad cu 10 grade de la o zi la alta

Vremea va fi instabilă astăzi, însă, cu toate acestea, temperaturile vor depăși 30...31 de grade în mai multe zone ale țării. De duminică însă vine frigul.

Temperaturi de vară în acest weekend! Când vine frigul | Temperaturile scad cu 10 grade de la o zi la alta
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    30 Sep 2022   •   08:49

Vremea în țară 

La această oră, cerul este mai mult senin în estul, sud-estul, sudul şi parţial în centru ţãrii, însã prezintã unele înnorãri în rest, unde izolat plouã slab. Vântul suflã slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în Dealurile Vestice. La ora 8 se înregistrau temperaturi ale aerului cuprinse între 6 grade la Întorsura Buzãului şi 20 de grade la Mahmudia. Pe arii restrânse în Transilvania şi pe alocuri în celelalte regiuni se semnaleazã ceaţã. 
 
Astăzi, vremea se va menţine caldã pentru sfârşitul lunii septembrie în toatã ţara, chiar deosebit de caldã în jumãtatea de sud-est. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în vest, nord-vest şi centru. Local în Crişana şi Maramureş şi izolat în Banat, Transilvania şi la munte vor fi averse şi descãrcãri electrice. Vor fi condiţii de grindinã, iar cantitãţile de apã vor depãşi punctiform 15...20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã, temporar în regiunile vestice, dar şi în timpul averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 22 şi 31 de grade. Dimineaţa local mai ales în centrul ţãrii va mai fi ceaţã.  

Vremea în București 

În această dimineață, cerul este senin, iar vântul suflã slab pânã la moderat. La ora 8 se înregistrau 10 grade în Bãneasa şi 13 grade la Afumaţi şi Filaret. 
 
Astăzi, vremea va fi frumoasã şi se va menţine deosebit de caldã pentru aceastã perioadã din an. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 30 de grade. 

Vremea în weekend

”Sunt temperaturi tot mai plăcute, iar în a doua jumătate a săptămânii (joi, vineri și în weekend) vor fi cu mult peste ceea ce ar trebui să avem la această dată, la nivelul întregii țării situându-se între 24 și 30 de grade. Vom avea peste 30 de grade vineri și sâmbătă în sud-estul țării, mai exact în Bărăgan, în zona continentală a Dobrogei, în măsura în care, la această dată, ar trebui să avem cam 22 - 23 de grade”, declara meteorologul Meda Andrei, potrivit DCNews, zilele trecute. 

La munte, în weekend, se anunță ploi. 

”Deocamdată, pare că din a doua parte a zilei de sâmbătă și pe parcursul zilei de duminică vor fi, în zona de munte, intervale cu averse, poate și cu intensificări de vânt. Dar poate se mai schimbă situația, de aceea recomand să fie tot timpul actualizate informațiile pe care le transmitem”.  

Vremea se răcește de duminică

”Se răcește de duminică. La început tot în vest, în nord, în centru, acolo unde este mai rece de regulă, apoi și în celelalte regiuni și vom trece de la o vreme caldă la una rece.

Această răcire înseamnă că vom avea variații termice chiar de 10 grade pentru unele zone, de la o zi la cealaltă, de sâmbătă de exemplu, de la 25-26 de grade în partea de nord a teritoriului, duminică la 17 grade tot în acele zone. 

Răcirea va fi mai lentă în partea de sud-est a țării. Va fi un weekend împărțit în două", a anunțat Alina Șerban, de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), joi, în exclusivitate la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close