Antena 3 CNN Meteo Val de aer rece peste România! Cea mai friguroasă dimineață din ultimii 60 de ani

Val de aer rece peste România! Cea mai friguroasă dimineață din ultimii 60 de ani

Românii au avut parte, în această dimineață, de cea mai răcoroasă dimineață din ultimii 60 de ani. Astfel, s-au înregistrat recorduri la 20 de stații meteo din țară. De mâine însă se întoarce canicula.

Val de aer rece peste România! Cea mai friguroasă dimineață din ultimii 60 de ani
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    12 Iul 2022   •   14:35

”La momentul acesta ne aflăm sub influența unei mase de aer rece venite dinspre latitudini nordice, mai ales la altitudine, ceea ce a determinat chiar temperaturi minime ușor negative pe crestele montane înalte. În consecință, și în zonele mai joase de relief temperaturile au fost mai scăzute decât în mod normal la această perioadă. Am avut o vreme răcoroasă, rece chiar pentru jumătatea de nord a teritoriului. 

Astăzi, temperaturile vor fi asemănătoare cu cele de ieri, undeva de la 20 la cel mult 28...29 de grade Celsius.  Și minimele vor fi asemănătoare cu cele de astăzi de dimineață, mai scăzute în toate regiunile. Probabil că se vor înregistra din nou recorduri termice pentru câteva localități însă ulterior, spre finalul săptămânii, ne vom încălzi pentru că masa de aer tropical care influențează acum regimul termic în partea de sud a continentului european se va deplasa către zona țării noastre, pe o circulație vestică și va determina temperaturi din ce în ce mai ridicate.

 

Vorbim de o vreme din ce în ce mai călduroasă, adică maxime de 30...31 de grade, cel mai bine resimțite joi. Vreme călduroasă în zona de câmpie, apoi chiar intervale de caniculă, temperaturi în jurul la 35 de grade, acestea fiind temperaturi măsurate la umbră. Temperaturile reale resimțite probabil că vor fi ușor mai mari de atât. 

Semnalele la această oră sunt că acest val de aer tropical nu se va intensifica. Adică în weekend ne mai răcorim puțin. Rămânem doar cu vreme călduroasă”, a explicat meteorologul Alina Șerban la Antena 3.  

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close