Antena 3 CNN Meteo Val de aer tropical în Europa | Temperaturile au crescut cu peste zece grade peste normal

Val de aer tropical în Europa | Temperaturile au crescut cu peste zece grade peste normal

Temperaturi anormal de ridicate se înregistrează în unele părți ale Europei, în special în Franța și Spania, din cauza unui val de aer tropical, în timp ce unele părți din vestul Statelor Unite se confruntă deja cu un început de iarnă.

Val de aer tropical în Europa | Temperaturile au crescut cu peste zece grade peste normal
Sursa foto: wxcharts.com
de Georgiana Adam    |    29 Oct 2022   •   12:09

O zonă largă de presiune scăzută a rămas la vest de Insulele Britanice în cursul săptămânii trecute. Vântul de sud-vest asociat cu acest sistem a „transportat” aer din nord-vestul Africii către vestul și centrul Europei, scrie The Guardian.

Rezultatul acestui fenomen constă în temperaturi anormal de ridicate în mari părți ale Europei - în special în Franța și Spania, unde temperaturile au crescut cu peste 10 grade Celsius peste normal. Joi, temperaturile maxime au depășit cu mult 30 de grade C în unele părți ale Spaniei, cu 35,2 C măsurate la Morón de la Frontera, la sud-est de Sevilla.

Pe de altă parte, unele părți din vestul Statelor Unite au avut parte de un început de iarnă în această săptămână. Un puternic front rece s-a deplasat spre sud prin nordul Munților Stâncoși și prin regiunile învecinate pe 22 octombrie, punând capăt brusc căldurii de la jumătatea lunii octombrie, în timp ce temperaturile au scăzut brusc.

Nordul statului Utah a fost deosebit de afectat, temperaturile maxime din Salt Lake City scăzând de la 25C pe 21 octombrie la 7C două zile mai târziu. Schiorii au avut parte de 26 de centimetri de zăpadă în stațiunea Alta din Wasatch Front, notează Mediafax.

Între timp, la 26 octombrie, o depresiune tropicală cunoscută sub numele de 26W (Nalgae) s-a format la vest de Insulele Yap, în Pacificul de Vest, îndreptându-se spre vest-nord-vest. Intensificarea a fost inițial lentă din cauza unei troposfere superioare inospitaliere. Cu toate acestea, condițiile au început să se îmbunătățească pe 27 octombrie.

Se așteaptă ca furtuna Nalgae să se intensifice înainte de a atinge pământul pe 29 octombrie în Filipine, la est de Manila.

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close