Antena 3 CNN Meteo Val de căldură în Europa! Temperaturile depășesc 25...28 grade Celsius

Val de căldură în Europa! Temperaturile depășesc 25...28 grade Celsius

Un val de aer cald afectează Europa. Temperaturile, în unele zone, ajung până la 25-28 de grade Celsius.

Val de căldură în Europa! Temperaturile depășesc 25...28 grade Celsius
Sursa foto: Kryssia Campos
de Laura Dinu    |    25 Ian 2024   •   15:31

O masă de aer cald afectează sud-vestul și vestul Europei, aducând temperaturi deosebit de ridicate în zone precum Portugalia și Spania.

Astăzi se anunță temperaturi maxime de 25...28 de grade Celsius, anticipându-se noi recorduri termice în aceste regiuni. 

Pe plajele din Portugalia și Spania, vremea de plajă devine tot mai atrăgătoare, oferind o oportunitate rară pentru turiști și localnici de a se bucura de razele soarelui în mijlocul iernii. 

În contrast, în alte părți ale Europei, situația meteorologică este la polul opus. Autoritățile au emis cod roșu de vânt în Germania, Polonia și Slovacia, aducând cu sine riscuri semnificative precum ruperea copacilor și posibile întreruperi de curent.

Același fenomen, deși cu intensitate redusă, este marcat prin avertizarea cod portocaliu în Ungaria, Germania și Slovacia.

Avertizare meteo ANM de vreme rea

Între timp, la noi în țară, temperaturile rămân scăzute. Specialiștii Adminstrației Naționale de Meteorologie eu emis două avertizări cod galben de vreme rea pentru următoarele zile.

Potrivit meteorologilor, astăzi, între orele 10:00 și 22:00, în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu și Brașov, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55...65 km/h

La munte, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 90...110 km/h, va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

Intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze în general de 40…50 km/h.

Cod galben de vânt puternic

Meteorologii au emis și o avertizare cod galben valabilă de astăzi, ora 22:00, până mâine, la aceeași oră.

În Moldova, nordul Dobrogei, sudul Transilvaniei și sud-vestul Olteniei, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55...65 km/h.

În Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 90...110 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă.

×
Subiecte în articol: val caldura Europa
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close