Antena 3 CNN Meteo Vreme la extreme în următoarele două săptămâni. Prognoza meteo ANM pentru perioada 26 iunie - 9 iulie 2023

Vreme la extreme în următoarele două săptămâni. Prognoza meteo ANM pentru perioada 26 iunie - 9 iulie 2023

Meteorologii au emis, luni, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, respectiv pentru perioada 26 iunie - 9 iulie 2023.

Vreme la extreme în următoarele două săptămâni. Prognoza meteo ANM pentru perioada 26 iunie - 9 iulie 2023
Sursa foto: Profimedia
de Georgiana Adam    |    26 Iun 2023   •   13:28

Estimările meteo pentru următoarele două săptămâni indică variații de temperatură și posibile precipitații în diferite regiuni ale României. 

Meteorologii ANM prognozează o scădere ușoară a temperaturilor în prima săptămână, urmată de o încălzire în a doua săptămână.

Banat

Vremea se va răci la jumătatea primei săptămâni, când regimul se va situa ușor sub cel specific perioadei, iar în rest va fi apropiat de acesta; astfel, la începutul intervalului vor fi valori medii ale temperaturii maxime la nivel regional în jurul a 29 de grade, care vor coborî până spre 21...24 de grade și medii ale valorilor termice medii minime, oscilante de la o noapte la alta, ce se vor situa între 11 și 15 grade. 

Din 30 iunie va debuta un proces de încălzire, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi variații semnificative din punct de vedere termic. Media temperaturilor maxime va fi de 27...30 de grade, iar cea a minimelor de 13...16 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 27 – 28 iunie, precum și în 2 – 3 iulie.

Crişana

La jumătatea primei săptămâni de prognoză se va resimți un proces de răcire a vremii, care va determina un regim termic ce se va situa sub cel caracteristic finalului lunii iunie, dar în rest va fi apropiat de acesta. În a doua săptămână, valorile termice nu vor avea variații importante. Media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 28...29 de grade până spre 20 de grade în 28 iunie, apoi va crește treptat spre 28...30 de grade. 

La nivel regional media temperaturilor minime va alterna în prima săptămână de la o noapte la alta și se va situa între 11 și 15 grade, apoi va crește spre valori de 14...16 grade. Intervalele cele mai probabile pentru apariția averselor vor fi 27 – 28 iunie și 2 – 3 iulie.

Transilvania

Regimul termic va fi apropiat de cel caracteristic finalului de iunie, excepție făcând jumătatea primei săptămâni când se va răci și acesta se va situa sub cel normal. Vremea se va încălzi din 30 iunie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi variații semnificative ale valorilor termice. Media temperaturilor maxime la nivel regional va scădea de la valori de 26...28 de grade până spre 20...21 de grade în 28 – 29 iunie, apoi va crește treptat până la 27...29 de grade. 

În intervalul 26 iunie – 2 iulie, pe parcursul nopților media temperaturilor maxime va oscila între 11 și 13 grade, iar în restul intervalului se va menține la valori de 13...15 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată la jumătatea primei săptămâni, precum și în intervalul 2 – 4 iulie.

Maramureş

Vremea se va răci la jumătatea primei săptămâni, când regimul se va situa ușor sub cel specific perioadei, iar în rest va fi apropiat de acesta; astfel, la începutul intervalului vor fi valori medii ale temperaturii maxime la nivel regional în jurul a 27 de grade, care vor coborî până spre 20...22 de grade și medii ale valorilor termice medii minime, oscilante de la o noapte la alta, ce se vor situa între 11 și 15 grade. 

Din 30 iunie va debuta un proces de încălzire, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi variații semnificative din punct de vedere termic. Media temperaturilor maxime va fi de 26...28 de grade, iar cea a minimelor de 13...15 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 27 – 29 iunie, precum și în 2 – 3 iulie.

Moldova

Regimul termic va fi apropiat de cel specific perioadei, excepție făcând zilele de 28 – 29 iunie când se va răci și acesta se va situa sub cel normal. Un proces de încălzire a vremii va debuta din 30 iunie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi oscilații importante ale valorilor de temperatură. La nivel regional media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 28...30 de grade până spre 22 de grade la jumătatea primei săptămâni, apoi va crește treptat până la 28...30 de grade. 

În intervalul 26 iunie – 2 iulie, pe parcursul nopților media temperaturilor maxime va oscila între 13 și 15 grade, iar în restul intervalului se va menține la valori de 15...17 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată la jumătatea primei săptămâni, precum și în intervalul 2 – 3 iulie.

Dobrogea

Vremea se va răci la jumătatea primei săptămâni, când regimul se va situa ușor sub cel specific perioadei, iar în rest va fi apropiat de acesta; astfel, la începutul intervalului vor fi valori medii ale temperaturii maxime la nivel regional de 28...29 de grade, care vor fi în scădere până spre 25...26 de grade și medii ale valorilor termice medii minime, oscilante de la o noapte la alta, ce se vor situa între 15 și 18 grade. 

Din 01 iulie va debuta un proces de încălzire, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi variații semnificative din punct de vedere termic. Media temperaturilor maxime va fi de 28...30 de grade, iar cea a minimelor de 18...20 de grade. Intervalele cele mai probabile pentru averse vor fi 28 – 29 iunie și 2 – 3 iulie.

Muntenia

La jumătatea primei săptămâni de prognoză se va resimți un proces de răcire a vremii, care va determina un regim termic ce se va situa sub cel caracteristic finalului lunii iunie, dar în rest va fi apropiat de acesta. În a doua săptămână valorile termice nu vor avea variații importante. Media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 29...31 de grade până spre 26 de grade în 29 iunie, apoi va crește treptat spre 30...32 de grade. 

La nivel regional, media temperaturilor minime va alterna în prima săptămână de la o noapte la alta și se va situa între 13 și 16 grade, apoi va crește spre valori de 17...18 grade. Intervalele cele mai probabile pentru apariția averselor vor fi 28 – 29 iunie și 2 – 3 iulie.

Oltenia

Regimul termic va fi apropiat de cel caracteristic sfârșitului de iunie, excepție făcând jumătatea primei săptămâni când se va răci și acesta se va situa sub cel normal. Vremea se va încălzi din 01 iulie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi variații importante ale valorilor termice. Media temperaturilor maxime la nivel regional va scădea de la valori de 28...30 de grade până spre 25 de grade în 29 iunie, apoi va crește treptat până la 29...31 de grade. 

În intervalul 26 iunie – 2 iulie, pe parcursul nopților media temperaturilor maxime va oscila între 12 și 16 grade, iar în restul intervalului se va menține la valori de 15...17 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată la jumătatea primei săptămâni, precum și în intervalul 2 – 4 iulie.

La munte

Regimul termic va fi apropiat de cel specific perioadei, excepție făcând zilele de 28 – 29 iunie când se va răci și acesta se va situa sub cel normal. Un proces de încălzire a vremii va debuta din 30 iunie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi oscilații semnificative ale valorilor de temperatură. În zona montană, media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 17...18 grade până spre 12 grade la jumătatea primei săptămâni, apoi va crește treptat până la 18...19 grade. 

În intervalul 26 iunie – 2 iulie, pe parcursul nopților, media temperaturilor maxime va oscila între 6 și 9 grade, iar în restul intervalului se va menține la valori de 10...12 grade. Vor fi averse în fiecare zi, mai frecvente și mai intense în intervalele 27 – 29 iunie și 2 – 4 iulie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. 

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

×
Subiecte în articol: meteo prognoza meteo
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close