Antena 3 CNN Meteo Vreme severă în România! Ploile se extind în aproape toată țara | Zonele cele mai afectate

Vreme severă în România! Ploile se extind în aproape toată țara | Zonele cele mai afectate

Aversele și furtunile vor cuprinde în următoarele zile cea mai mare parte a țării.

Vreme severă în România! Ploile se extind în aproape toată țara | Zonele cele mai afectate
Sursa foto: profimedia
de Laura Dinu    |    15 Iun 2023   •   08:01

După acest episod de instabilitate, vremea se va încălzi și temperaturile vor depăși din nou 30 de grade. 

La sfârșitul acestei săptămâni, dar și în prima parte a săptămânii viitoare, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată și averse torențiale. La început, va ploua mai ales în sud-vest, centru și nord, dar ulterior furtunile vor începe să se extindă și în regiunile estice. 

În sud-est și nord-est, vremea va fi călduroasă joi și vineri, iar termometrele vor arăta valori cuprinse între 27 și 31 de grade. În schimb, în jumătatea vestică a țării vor fi înnorări și averse, de aceea și temperaturile se vor menține mai coborâte, între 19 și 25 de grade, scrie meteoradar.ro.

Primele ploi și în estul țării? 

Începând de sâmbătă, șansele de ploaie vor crește și în estul României, iar temperaturile vor scădea ușor. Totuși, în aceste regiuni, aversele și furtunile nu vor fi atât de extinse, iar cantitățile de precipitații vor fi mai mici. 

În ciuda scenariilor optimiste din unele modele de prognoză, sunt în continuare șanse destul de mari ca unele localități din sudul și estul țării să fie ocolite de ploi. Vor fi însă și multe zone în care vor cădea primele precipitații mai importante din ultimele săptămâni. 

Citește și: Elena Mateescu a anunțat cât mai țin ploile: ”Valabil pentru cea mai mare parte a țării!”

Cauza principală a instabilității atmosferice, cu toate fenomenele asociate, va fi deplasarea progresivă spre est a unui nucleu de aer rece, aflat în prezent deasupra Germaniei și Poloniei, și a unui talveg de altitudine, o zonă extinsă cu presiune scăzută în straturile mai înalte ale atmosferei. 

După furtuni, temperaturi de peste 30 de grade 

În a doua parte a săptămânii viitoare, este așteptată pătrunderea unei mase de aer cald dinspre sud-vest, care ar putea aduce temperaturi de până la 30 - 34 de grade în mai multe regiuni ale țării. 

Deocamdată, nu se întrevede însă niciun val puternic de caniculă sau disconfort termic accentuat, iar temperaturile se mențin apropiate de valorile normale pentru această perioadă din an. 

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close