Antena 3 CNN Opinii Adrian Ursu: Traian Băsescu recunoaşte, probabil, doar autoritatea lui Bercea Mondial

Adrian Ursu: Traian Băsescu recunoaşte, probabil, doar autoritatea lui Bercea Mondial

Adrian Ursu: Traian Băsescu recunoaşte, probabil, doar autoritatea lui Bercea Mondial
Sursa foto: Foto: inpolitics.ro
23 Iun 2011   •   22:19
Atacul preşedintelui Traian Băsescu la adresa Regelui Mihai a fost subiectul dezbătut la emisiunea "Sinteza Zilei”, joi seară la Antena 3. Preşedintele a declarat, miercuri seară, că decizia regelui de a abdica a fost un act de trădare şi l-a criticat dur pe Rege, despre care a spus că a fost şi "slugă la ruşi”.

Jurnalistul Adrian Ursu a arătat că Traian Băsescu nu şi-a propus în această intervenţie să aşeze istoria pe făgaşul ei. Traian Băsescu a dorit să arate că Marian Vanghelie nu este singur. Că există o cultură a „almanahelor” mult mai extinsă, care nu se limitează doar la primăria sectorului 5.

"Izvorâtă din această cultură a almanahelor am văzut ieşirea de aseară a preşedintelui care, probabil recunoaşte doar aurotitatea lui Bercea Mondial. Bercea Mondial este o personalitate de rang înalt care, pentru domnul Traian Băsescu, este, probabil, mult mai bine ancorat în istoria şi tradiţiile româneşti decât un rege venetic pe care domnia sa consideră că e bine să îl denigrezi din când în când.
 


Jurnalistul a adăugat că Băsescu nu trebuie judecat pentru ce a făcut aseară, din perspectiva istoriei, pentru că ar fi jignitor pentru istorie să faci aşa ceva. "Ar fi umilitor pentru noi să încercăm să vedem dacă l-a plasat pe un soclu mai înalt pe Antonescu şi l-a coborât pe Regele Mihai.”

Totuşi, Ursu a arătat că nu vorbele sunt cele mai îngrijorătoare din această poveste, ci faptele. "Traian Băsescu nu a ieşit doar să arunce nişte jigniri. Traian Băsescu a acţionat. Şi el şi sistemul pe care îl conduce.”

"Faptul că la un pahar de bere, râgâi, nu înseamnă că eşti pur şi simplu nesimţit. Înseamnă că cei care stau cu tine la masă ar trebui să se ridice şi să plece. La Traian Băsescu, când paharul cu cuburi de gheaţă este bine asezonat şi cu o bârfă politică, geo-strategică, istorică, sunt alţii care încep să acţioneze şi au acţionat. Să nu uităm că acum două săptămâni, DNA cerceta punerea în posesie a familiei regale pentru domeniul de la Peleş. DNA nu a acţionat fiindcă i s-a năzărit, ci pentru că paharul cu whisky fusese consumat probabil într-un anturaj în care se găseau şi executanţii”, a comentat Adrian Ursu.

×
Subiecte în articol: Regele Mihai I
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close