Antena 3 CNN Opinii Alertă mondială. Pericol de război nuclear. Bogdan Chirieac: „Ar fi o catastrofă pe care nu o mai poți opri”

Alertă mondială. Pericol de război nuclear. Bogdan Chirieac: „Ar fi o catastrofă pe care nu o mai poți opri”

Se vorbește tot mai mult despre pericolul unui război nuclear.

Alertă mondială. Pericol de război nuclear. Bogdan Chirieac: „Ar fi o catastrofă pe care nu o mai poți opri”
Sursa foto: Sursă foto: Captură Antena 3
de Bogdan Chirieac    |    03 Ian 2020   •   20:26

Analistul de politică externă Bogdan Chirieac susține că Iranul nu are șanse să atace Statele Unite, dar are însă șansa să atace aliați americani.

„Eu sper că nu se ajunge la un război nuclear. Ar fi o catastrofă pe care nu o mai poți opri. Să fie foarte clar. Un război nuclear ne va schimba fundamental civilizația, dar văd că Europa are un punct de vedere, Rusia un alt punct.

Este unul dintre cele mai tensionate momente, poate cel mai tensionat din secolul 21(...).

Să vedem dacă Iranul va riposta la nivel statal sau la nivelul organizațiilor teroriste foarte puternice care își trag seva din Iran, chiar dacă niciodată din punct de vedere oficial nu s-a dovedit asta.

Este un moment crucial, un moment dificil de mare pericol”, a spus Bogdan Chirieac.

Generalul iranian Qassem Soleimani, șeful forțelor de elită Quds, și comandantul miliției irakiene Abu Mahdi al-Muhandis, au fost uciși vineri dimineaţă într-un atac aerian lansat de americani asupra convoiului lor pe aeroportul din Bagdad. Iranul a amenințat SUA că se va răzbuna.

Președintele american Donald Trump a marcat momentul, publicând pe twitter o poză cu drapelul american, fără alte comentarii.

Ulterior, Departamentul de Stat al SUA și ambasada din Bagdad au cerut cetățenilor americani să părăsească imediat Irakul.

Și Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetăţenilor români să evite călătoriile care nu sunt absolut necesare în Irak, având în vedere escaladarea tensiunilor în zona Orientului Mijlociu, generată de ultimele evenimente din această ţară.

×
Subiecte în articol: razboi alerta Bogdan Chirieac
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close