Antena 3 CNN Opinii De ce menţionează Rusia în mod obsesiv România

De ce menţionează Rusia în mod obsesiv România

Unul din substraturile pentru care Federația Rusă cere că forțele NATO să părăsească teritoriul României îl voi descrie în continuare. E unul din multele. Azi mă voi referi la acesta, în mod specific.

De ce menţionează Rusia în mod obsesiv România
Sursa foto: Getty Images | Isaac Brekken / Stringer
de Radu Tudor    |    22 Ian 2022   •   08:31

Trec peste faptul că România e NATO, deci trupele românești sunt trupe NATO, iar aliații vin în țară noastră cu deplinul nostru acord, să întărească apărarea pe Flancul Estic al Alianței. N-am pretenția să înțeleagă, deși suntem de 18 ani membri.

Unul din obiectivele strategice ale României îl reprezintă Baza Aeriană de la Câmpia Turzii.

Dezvoltată conceptual în diferite etape de către Forțele Aeriene Române, baza a fost succesiv modernizată și este într-o etapă esențială azi, din acest punct de vedere.

În baza unei inițiative strategice a SUA, aprobată în mandatul președintelui Barack Obama, România beneficiază de câteva sute de milioane de dolari pentru întărirea infrastructurii militare folosită în misiuni aliate.

European Deterrence Inițiative (EDI), votată de Congresul SUA, înseamnă un program multianual de peste 7 miliarde de dolari derulat de Pentagon.

Unul din obiectivele vizate este Baza Aeriană de la Câmpia Turzii, scrie Radu Tudor, pe blogul său.

Un detașament alcătuit din aeronave MQ-9 Reaper și circa 90 de militari aparţinând Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii este dislocat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii.

Militarii americani executa misiuni de informații, supraveghere și cercetare în sprijinul operaţiilor NATO, iar Forţele Aeriene Române, prin intermediul Bazei 71 Aeriene „General Emanoil Ionescu”, asigura sprijinul tehnic, operațional și logistic necesar desfăşurării misiunilor pe toată perioada dislocării acestora în România.

Aeronava MQ-9 este un vehicul aerian fără pilot capabil să efectueze misiuni de zbor comandate de la distanță sau autonome și este dezvoltată de General Atomics Aeronautical Systems (GA-ASI), în principal pentru Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii.

×
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close