Antena 3 CNN Politică 1 decembrie fără paradă militară în Alba Iulia

1 decembrie fără paradă militară în Alba Iulia

1 decembrie fără paradă militară în Alba Iulia
20 Noi 2007   •   16:11

Parada militară de ziua naţională a devenit subiect de dispută politică. Prefectul de Alba spune că nu va avea loc nicio paradă de 1 decembrie, din cauza unui ordin al preşedintelui, aprobat în CSAT. Preşedinţia şi CSAT au negat orice intervenţie pe acest subiect şi i-au sugerat prefectului să se intereseze la Ministerul Apărării. Prefectul spune însă că ministerul i-ar fi spus deja, dar informal, că nu trimite tehnică militară la Alba.

Potrivit ordinului invocat de prefect, de Ziua Naţională a României ar urma să fie organizată o singura paradă militară, la Bucureşti. ?Până acum nu am primit încă o confirmare de la Ministerul Apărării, dar din informaţiile verbale de acolo, există un ordin al preşedintului prin care se specifică faptul că parada se va organiza doar la Bucurelti?, declară Cosmin Covaciu, prefectul judeţului Alba.

Într-un comunicat de presă, Preşedinţia menţionează că CSAT nu exercită atribuţii referitoare la organizarea şi desfăşurarea activităţilor prilejuite de Ziua Naţională a României - 1 Decembrie, iar subiectul nu s-a discutat subiectul în vreo şedinţă CSAT. Potrivit Preşedinţiei, singura instituţie care deţine informaţii referitoare la acest eveniment este Ministerul Apărării, care se va ocupa de organizarea festivităţilor.

Ministerul nu avut însă un punct de vedere oficial cu privire la declaraţiile făcute de prefectul judeţului Alba. În cazul în care la Alba Iulia nu va fi o paradă militară de Ziua Naţională a ţării, autorităţile vor organiza concursuri de eseuri, simpozioane culturale, lansări de carte, dar şi întreceri sportive.

Antena 3

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close