Antena 3 CNN Politică 11 candidaţi la europarlamentare consideraţi incompatibili cu funcţia

11 candidaţi la europarlamentare consideraţi incompatibili cu funcţia

11 candidaţi la europarlamentare consideraţi incompatibili cu funcţia
21 Oct 2007   •   20:26

Unsprezece candidaţi înscrişi în cursa pentru alegerile europarlamentare sunt consideraţi incompatibili moral cu această calitate. Cel puţin aşa consideră Coaliţia pentru un Parlament Curat. Printre aceştia nume importante precum social democratul Adrian Severin, liberalul Daniel Dăianu dar şi Geroge Becali.

Zece la sută dintre candidaţii pentru euroalegeri nu ar trebui să se regăsească pe listele partidelor, deoarece nu întrunesc condiţiile de integritate pentru a accede în acest for, potrivit Coaliţiei pentru un Parlament Curat. Primarul orădean, democratul Petru Filip, locul trei pe listele pentru alegerile europarlamentare şi Marian Zlotea, locul opt deschid lista neagră a coaliţiei. Din partea Partidului Naţional Liberal, Daniel Dăianu şi Cristian Anghel, locurile doi şi zece pe listele pentru euroalegeri sunt consideraţi incompatibili. Lui Dăianu i se reproşează că a fost trei ani ofiţer DIE, fapt care l-a făcut public abia după revoluţie, iar Cristian Anghel este cercetat de DNA.

Şi social democraţii au membrii pe lista neagră a coaliţiei pentru un parlament curat. Adrian Severin, locul doi şi Ioan Mircea Paşcu. PRM are trei candidaţi care nu întrundesc condiţiile de integritate. Daniela Buruiană Aprodu, Cristian Stănescu şi Nicolae Pătru. UDMR are un singur candidat incompatibil. Rozalia-Ibolya Biro, iar din partea PNG, George Becali, locul 1 pe lista pentru europarlamentare, are probleme cu justiţia, aşa că a fost trecut şi el pe această listă.

Pentru realizarea acestei liste au fost monitorizaţi o sută de candidaţi, dintre cei de pe primele locuri pe listele pentru euroalegeri, care au şanse să ajungă în Parlamentul European.

Preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, Mugur Ciuvică, susţine că lista dată publicităţii duminică de Coaliţia pentru un Parlament Curat are lacune grave. Observaţia acestuia se îndreaptă către vicepreşedintele PD Sorin Frunzăverde şi preşedintele PLD, Theodor Stolojan, despre care Ciuvică susţine că ?lipsesc nejustificat? de pe lista prezentată de Coaliţie. Ciuvică remarcă faptul că numele lui Sorin Frunzăverde ?apare în mai multe convorbiri telefonice interceptate de SRI în dosarul Contrabandei cu ţigări de pe Clisura Dunarii?. Despre Stolojan, Ciuvică afirmă că nu îndeplineşte aproape toate criteriile de eligibilitate luate în consideraţie de Coaliţia pentru un Parlament Curat.

Antena 3

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close