Antena 3 CNN Politică Acţiunea cetăţenească "STOP BOC!"

Acţiunea cetăţenească "STOP BOC!"

Acţiunea cetăţenească "STOP BOC!"
07 Mai 2010   •   18:40

Dan Voiculescu şi Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului, Fundaţia ?Societatea Civilă pentru Democraţie?, Fundaţia ?Societatea Civilă pentru Reforma Morală?, Fundaţia ?Societatea Civilă pentru Educaţie şi Informatizare? şi Fundaţia ?Societatea civilă pentru reforma în sănătate? ACUZĂ Guvernul Emil Boc pentru:

1.Creşterea galopantă a şomajului ? peste 1 milion de români nu au un loc de muncă.

2.Umilirea şi sărăcirea pensionarilor ? prin reducerea ilegală a valorii punctului de pensie sunt furaţi peste 4 milioane de români. Scăderea pensiilor cu 15% este cauzată exclusiv de incompetenţa Guvernului Boc.

3.Reducerea arbitrară a salariilor din sistemul bugetar - prin Legea unitară de salarizare au scăzut veniturile a peste 1 milion de români. Scăderea globală a salariilor cu 25% este nedreaptă, nejustificataă şi nocivă pentru economia românească.

4.Blocajul sistemului de educaţie ? prin diminuarea drasticaă a drepturilor salariale şi prin politizarea întregului sistem de educaţie este afectat chiar viitorul naţiuni române.

5.Falimentul sistemului sanitar ? personalul de specialitate este incorect remunerat, înzestrarea tehnică este învechită, iar multe dintre unităţile sanitare au devenit, din cauza subfinanţării, focare de infecţie care periclitează viaţa şi sănatatea tuturor cetăţenilor români.

6.Degradarea dramatică a reţelei de infrastructură ? niciun kilometru de autostradă nu va fi construit în anul 2010, 43,2% din totalul drumurilor publice din România nu sunt asfaltate, iar reţeaua feroviară este grav degradată cu consecinţe directe asupra siguranţei transportului de persoane şi mărfuri.

7.Dezastrul din Agricultură ? 1,2 milioane de hectare de teren arabil au ramas nelucrate în anul 2009, iar echiparea cu utilaje agricole este mult sub necesităţi şi sub media europeană ? în România există un tractor la 54 de hectare de teren agricol, în Austria un tractor la 4 hectare!

8.Prăbuşirea economiei naţionale ? În anul 2009 Produsul Intern Brut al României a scăzut cu 7,2%, iar producţia industrială cu 5,7%.

9.Dispreţul pentru Valorile Româneşti ? Guvernul Boc sfidează reperele teatrului românesc, campionii mondiali şi olimpici, scriitorii, artiştii, cercetătorii, oamenii de ştiinţă, creatorii din orice domeniu pentru care refuză să instituie un Program de respect şi recunoştinţă şi cărora le reduce brutal indemnizaţiile şi le interzice cumulul pensiei cu salariul.

10.Conflictul şi dezbinarea din societatea românească ? Acuzând nedrept întregi categorii sociale şi profesionale, Guvernul Boc a încercat constant să găsească alţi vinovaţi pentru propria incompetenţă şi a generat o stare de neîncredere acută care poate conduce la disoluţia societăţii româneşti în ansamblu.

Din aceste 10 motive, solicităm Parlamentului şi Preşedintelui României Demiterea Guvernului Emil Boc!

Pentru că voinţa naţiunii este suverană, iar instituţiile statului trebuie să o respecte, deschidem Lista de semnături prin care cetăţenii români pot trimite Preşedinţiei şi Parlamentului mesajul lor tranşant: ?STOP BOC!?

Text publicat de senatorul Dan Voiculescu pe blogul personal, vineri, 7 mai 2010. Mesajul integral poate fi citit pe www.danvoiculescu.net.

×
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close