Antena 3 CNN Politică Acuzații grave: „Dragnea a îndatorat România. Lunar, guvernul PSD-ALDE se împrumută cu circa 1 miliard de euro”

Acuzații grave: „Dragnea a îndatorat România. Lunar, guvernul PSD-ALDE se împrumută cu circa 1 miliard de euro”

Acuzații grave: „Dragnea a îndatorat România. Lunar, guvernul PSD-ALDE se împrumută cu circa 1 miliard de euro”
de S.T.    |    01 Noi 2018   •   13:56

Vicepreşedintele PNL Florin Roman declară că numai în primele nouă luni ale acestui an, Guvernul a îndatorat România cu 9,8 miliarde de euro.

„În ultimii doi ani, guvernul de stânga PSD-ALDE a împrumutat România cu 20 de miliarde de euro şi pe fiecare român cu 1006 euro. Numai în primele 9 luni ale acestui an, Dragnea a îndatorat România cu 9,8 miliarde de euro. Este răspunsul oficial al guvernului Dancilă la o interpelare pe care am adresat-o Ministerului de Finanţe”, precizează vicepreşedintele PNL.

„Practic, lunar, guvernul de stânga PSD-ALDE se împrumută cu circa 1 miliard de euro pentru a plăti pensii şi salarii, în condiţiile în care investiţiile au scăzut la un nivel istoric. La acestea mai adăugă încă 1 miliard de lei pe lună se duc pentru dobânzile pe care le generează datoria publică. Românii trebuie să ştie că plata salariilor unor categorii de bugetari, a pensiilor se face pe seama unor împrumuturi extrem de împovărătoare care vor fi plătite de noi toţi. Până azi, plătim un “credit” de 1.006 euro, fiecare român, de care nu ne-a întrebat nimeni, dacă îl vrem sau nu”, mai precizează Florin Roman într-un comunicat.

 

×
Subiecte în articol: imprumut guvern Liviu Dragnea Florin Roman
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close