Antena 3 CNN Politică Adevăratul motiv pentru care a demisionat Ioan Rus din funcţia de ministru de Interne

Adevăratul motiv pentru care a demisionat Ioan Rus din funcţia de ministru de Interne

Adevăratul motiv pentru care a demisionat Ioan Rus din funcţia de ministru de Interne
Sursa foto: Foto: Mediafax
08 Aug 2012   •   18:55

Fostul ministru al Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus a declarat că decizia de a-şi da demisia din poziţia de titular al acestui portofoliu a fost "cea mai potrivită" şi este o expresie a convingerii sale că "în politică bărbaţii au calea lor", scrie Mediafax.

Fostul ministru a subliniat că şi criticile pe care i le-a adus, marţi, într-un talk-show de televiziune, preşedintele interimar Crin Antonescu i-au confirmat că decizia sa a fost "potrivită".

"Intervenţia publică a domnului Crin Antonescu din seara zile de 7 august îmi întăreşte convingerea că decizia mea a fost cea mai potrivită. Am luat-o când am înţeles că nu pot să fac ceea ce atât Traian Băsescu, cât şi Crin Antonescu aşteptau de la mine. Unul să măresc listele electorale, altul să le micşorez. Este războiul lor. Eu am venit la minister pentru a face treabă şi am făcut, organizând din scurt alegeri şi referendum fără incidente", a declarat fostul ministru al Administraţiei şi Internelor.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că fostul ministru de Interne Ioan Rus a "minţit" atunci când a invocat presiuni din partea sa, menţionând că l-ar putea da în judecată pentru calomnie, însă are "altă treabă acum".

"Ştiu următorul lucru, că fostul ministru de Interne a procedat incorect, că fostul ministru de Interne a minţit. În momentul în care a vorbit în public despre presiuni pe care le-aş fi făcut eu asupra domniei sale sau asupra MAI sau asupra oricui altcuiva, punându-mă pe acelaşi nivel cu Traian Băsescu, care îl ameninţase cu puşcăria, precizându-i şi durata în public, eu ştiu că în acel moment ministrul de Interne minte, că ministrul de Interne are de ascuns ceva, şi e foarte bine că ministrul de Interne a plecat", a declarat Antonescu, la Antena3.

El a subliniat că nu a făcut presiuni la adresa lui Rus.

"Eu am respins o acuzaţie aberantă, o calomnie, de fapt, a domnului Rus, l-aş putea da şi în judecată, dar am altă treabă acum, privitoare la vreo presiune de vreun fel pe care eu aş fi făcut-o domniei sale", a susţinut preşedintele interimar.

Antonescu a mai precizat că "este o minciună sfruntată care se integrează perfect, cu voia sau fără voia lui Ioan Rus, în tot atacul propagandistic al lui Traian Băsescu" ideea că el ar fi exercitat presiuni asupra MAI.

Ioan Rus a anunţat, luni, că şi-a înaintat demisia de onoare din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, pentru că este un politician onest, corect, iar în ultimele zile asupra lui au fost făcute presiuni începând de la Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil.

×
Subiecte în articol: Ioan Rus
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close