Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase: PNL şi USR au inventat un gen nou – „penal”

Adrian Năstase: PNL şi USR au inventat un gen nou – „penal”

Și Adrian Năstase intervine în cel mai recent scandal în care este implicat premierul României, Florin Cîțu.

Adrian Năstase: PNL şi USR au inventat un gen nou – „penal”
de Alexandra Dima    |    12 Aug 2021   •   15:56

Joi, Adrian Năstase a făcut pe blogul său câteva precizări, după ce în spaţiul public s-a aflat că premierul Cîţu a fost condamnat la 2 zile de închisoare şi amendat, în SUA, după ce a fost prins băut la volan.

PNL și USR au inventat un gen nou – „penal”. În noile cărți de identitate, la rubrica gen, unii ar putea trece „penal”. E vorba de o ștampilă politică – sunt conștient – cu un impact public foarte puternic. Realizați însă că, după aflarea condamnării lui Florin Cîțu în SUA, de fiecare dată când acesta va merge la întruniri publice, inclusiv în campania internă din PNL, el va fi întâmpinat de Marian Ceaușescu cu strigătul său obișnuit – „Penalule”?”, a scris Adrian Năstase. 

„Blocarea desemnării lui Dragnea la funcția de premier s-a făcut prin invocarea legii 90/2001. Se discută acum și de art. 17 din Codul administrativ. Discuții tehnice – a existat în cazul lui Cîțu o infracțiune? A existat o condamnare? Cert este că reținerea sa la poliție a fost confirmată ca pedeapsă penală de un judecător. În aceste condiții, actuala coaliție nu-și poate permite să-l susțină pe actualul premier în funcție fără să-și piardă complet credibilitatea. Același lucru este valabil pentru Iohannis. Sunt cei care au inventat sintagma Fără penali în funcții publice”, a mai precizat  Adrian Năstase.

Fostul premier al României a conchis: „Justiția divină intervine uneori în guvernare”. 

PSD îl lovește pe Iohannis cu propriile declarații: "Dublu standard. Trebuie să-i ceară demisia lui Cîțu" 

 Şi membrii PSD au reacţionat, solicitându-i preşedintelui Klaus Iohannis să-i ceară demisia premierului Cîţu, după ce s-a aflat că, în urmă cu 20 de ani, a fost prins băut la volan în SUA.

 

 

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close