Antena 3 CNN Politică Adrian Ursu: "Florin Cîţu s-a trezit vorbind, iar acum sunt consecinţe reale"

Adrian Ursu: "Florin Cîţu s-a trezit vorbind, iar acum sunt consecinţe reale"

Jurnalistul Adrian Ursu a comentat, în direct la Antena 3, consecinţele atacului cibernetic din România revendicat de hackeri pro-ruşi, ca urmare a unei declaraţii făcute de Florin Cîţu, preşedintele Senatului României, cu privire la posibilitatea ca ţara noastră să trimită armament în Ucraina.

Adrian Ursu: "Florin Cîţu s-a trezit vorbind, iar acum sunt consecinţe reale"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    29 Apr 2022   •   12:10

"Vorbeam despre iresponsabilitatea acţiunii domnului Cîţu, preşedinte al Senatului, care face acele declaraţii la care se referă acum şi cei care revendică atacul cibernetic, făcute fără să existe un mandat, fără să existe o consultare reală cu adevăraţii factori decidenţi într-o astfel de privinţă referitor la susţinerea cu armament şi echipament militar a Ucrainei.

Fuseseră cu o zi înainte premierul şi ministrul de Externe, mult mai îndreptăţiţi să facă astfel de referinţe şi nu le-au făcut. Preşedintele Senatului s-a trezit vorbin şi iată că acum declaraţia lui este folosită măcar drept pretext, dacă nu ca scuză reală, a acestei justificări de atac.

Repet, atunci când nu-ţi ţii gura, iată că există consecinţe reale. Când eşti într-o funcţie de zisă demnitate publică, deşi demnitatea publică a domnului Cîţu este cunoscută de la testul de sobrietate pe care l-a picat atunci când l-au pus poliţiştii americani să ţină linia dreaptă.

Se vede încă o dată ce armă puternică poate să fie cuvântul într-un astfel de război şi ne referim inclusiv la armele dezinformării, la ceea ce se rulează pe diverse canale, dar şi la cuvintele din declaraţiile oficiale care se pot întoarce şi pot provoca pagube. Din fericire, a fost un atac fără efecte consistente, din ce spun specialiştii în securitate cibernetică, dar a avut probabil acest mesaj în legătură cu ce s-ar putea întâmpla dacă respectivele structuri de apărare cibernetică nu sunt suficient de puternice", a declarat Adrian Ursu.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu atac cibernetic
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close