Antena 3 CNN Politică Alegeri locale 2020. Nicușor Dan: S-a propus alianță PNL-USR-PLUS-PMP la toate primăriile din Capitală

Alegeri locale 2020. Nicușor Dan: S-a propus alianță PNL-USR-PLUS-PMP la toate primăriile din Capitală

Alegeri locale 2020. Nicușor Dan a vorbit la Antena 3 despre candidatura sa la primăria Capitalei. Acesta susține că prima susținere a venit din partea organizației USR București, urmată de o susținere PMP și culminând cu susținerea PNL

Alegeri locale 2020. Nicușor Dan: S-a propus alianță PNL-USR-PLUS-PMP la toate primăriile din Capitală
Sursa foto: Foto: Antena 3
01 Mar 2020   •   20:38

”Cel mai important este că ceea ce spuneam în urmă cu un an când am intrat în competiția asta că ar fi bine ca opoziția la Gabriela Firea și PSD să aibă candidat unic, dat fiind că vom avea un singur tur s-a întâmplat.

Mai întâi a fost un sprijin al USR, a fost un vot în organizația USR București, a fost o susținere aproape formal/informală a PMP și a venit anunțul de joi al lui Ludovic Orban care a propus PNL să susțină candidatura mea independentă, anunț care a simplificat problema. Am vorbit cu Vlad Voiculescu. Violeta Alexandru a făcut această propunere.

Urmează ca în săptămână în care urmează să existe discuții între PNL, USR-PLUS și PMP să vedem dacă se ajunge la o formulă comună.

Întrebat de analistul Bogdan Chriieac despre posibilitatea ca această alianță să fie extinsă la nivel național în vederea alegerilor parlamentare, Nicușor Dan spune că pentru moment nu este luată în calcul o astfel de variantă”, a spus Nicușor Dan.

"Eu nu cunosc astfel de discuții. Răspunsul meu, din informatiile pe care le am, este mai degrabă negativ pentru o alianță la nivel național. La București, situația specifică a Capitalei a făcut ca la poziția cea mai importantă, cea de primar general să existe un singur candidat," a spus Nicușor Dan la Antena 3, în cadrul emisiunii "Subiectiv", moderată de Răzvan Dumitrescu.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close